Γεραπετρίτης από το Φόρουμ των Δελφών: «Πλέον το κράτος δεν αποτελεί το φέουδο του κάθε υπουργού»

Γεραπετρίτης από το Φόρουμ των Δελφών: «Πλέον το κράτος δεν αποτελεί το φέουδο του κάθε υπουργού»

«Αν εκλεγούμε ξανά κυβέρνηση, θα πρέπει να γίνουμε πιο τολμηροί κι να πάμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Θα πρέπει η αξιολόγηση να επεκταθεί και σε άλλους τομείς», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο των εργασιών του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Έχουμε σήμερα ένα σαφές σύστημα διακυβέρνησης όπου υπάρχει λογοδοσία και αποτελεσματικότητα, και όπου πλέον το κράτος δεν αποτελεί το φέουδο του κάθε υπουργού αλλά οι πολιτικές υλοποιούνται από κάτω προς τα επάνω και όχι το ανάποδο», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στην συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Χρήστο Μιχαηλίδη στο πλαίσιο των εργασιών του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί επί τη βάσει ενός ενιαίου κυβερνητικού σχεδίου, όπου υπάρχει δημοκρατική λογοδοσία και όπου έχει υπάρξει αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και γίνονται τακτικά υπουργικά συμβούλια», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «το 90% της ύλης που διαχειρίζεται το κάθε υπουργείο πλέον διεκπεραιώνεται από τους πολιτικά αποχρωματισμένους δημόσιους υπαλλήλους και όχι από τους πολιτικούς προϊσταμένους».

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, σημείωσε πως «αν εκλεγούμε ξανά κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Θα πρέπει να γίνουμε πιο τολμηροί και να πάμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Θα πρέπει η αξιολόγηση να επεκταθεί και σε άλλους τομείς».

Μιλώντας για την δικαστική μεταρρύθμιση, τόνισε ότι εξακολουθεί η χώρα μας να έχει αργούς ρυθμούς στην απόδοση δικαιοσύνης και ότι αυτό πρέπει να αλλάξει, καθώς μεταξύ άλλων, η αργοπορία αυτή αποθαρρύνει τις επενδύσεις.

Σχετικά με τον τομέα της παιδείας, τόνισε ότι το κράτος αντιμετώπισε την παθογένεια της έλλειψης διδακτικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες και ότι σε μία τετραετία διόρισε 25 χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Τέλος, είπε ότι έχει παράπονο ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν «αγκαλιάστηκε» από το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης, αν εκλεγεί, είναι να εκκινήσει η συνταγματική αναθεώρηση και ειδικότερα το άρθρο 16, ώστε να λειτουργήσουν – υπό αυστηρούς όρους και εγγυήσεις – ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT