Θεωρείο: Επικρατείας – έκπληξη

Θεωρείο: Επικρατείας – έκπληξη

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα στις 10.30 θα ανακοινωθεί το Επικρατείας της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκλόγιμη θέση θα είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου (φωτογραφία) που εμπνεύστηκε το 2019 το project «Υπέροχες Γυναίκες», που αποτελεί μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, ο αν. υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ ο τρίτος θα είναι πιθανότατα ο Γιώργος Σταμάτης, γ.γ. Καταπολέμησης της Φτώχειας και άνθρωπος με έντονο κοινωνικό έργο για εξαρτημένους και αστέγους.

Στο Επικρατείας ο Σγαρδέλης 

Πολλά και ενδιαφέροντα είχε η μάζωξη των πρώην «γαλάζιων» βουλευτών και αυτοδιοικητικών που έγινε το βράδυ της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Εκείνοι που ξεχώρισαν με την παρουσία τους ήταν ο Αχιλλέας Καραμανλής και ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, που στα 92 έτη του παραμένει ακμαίος, ενώ ήταν παρούσα και η εξ απορρήτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σάκη Κυπραίου. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά τους «παλαιμάχους» της Ν.Δ. ανακοινώνοντας πως ο γενικός διευθυντής του κόμματος επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης, θα είναι στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Επέλεξε το πρώην

Εκτός από τους πρώην έκανε την εμφάνισή του και ένας… νυν. Ο Γιώργος Πατούλης έδωσε το «παρών» προκαλώντας την έκπληξη αρκετών, καθώς είναι εν ενεργεία περιφερειάρχης. «Γιώργο, πώς και από εδώ; Εγινες πρώην;», του είπε ένας αυτοδιοικητικός, με τον περιφερειάρχη να απαντάει «ήρθα ως πρώην… δήμαρχος». Ενδιαφέρον είχε και η παρουσία του Αργύρη Ντινόπουλου, που κατά τη διάρκεια της τετραετίας Μητσοτάκη έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης έδειξε πως γνωρίζει τα… πάντα, καθώς μπροστά σε αρκετό κόσμο γύρισε και του είπε «Αργύρη, χαίρομαι που σε βλέπω εδώ», στέλνοντας το μήνυμα πως την ώρα της μάχης κανείς δεν περισσεύει.

Στην Αθήνα ο Μπρετόν

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν στο πλαίσιο περιοδείας του προκειμένου να ενισχυθεί με πυρομαχικά η Ουκρανία και να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της η Ε.Ε. Ανακοινώθηκε ότι θα δει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφθεί δύο εγκαταστάσεις των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), σε Λαύριο και Υμηττό. Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη συμφωνία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Ζοζέπ Μπορέλ για κοινοτική επιδότηση 1 δισ. ευρώ σχετικά με την αποστολή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου οβίδων 155 χιλιοστών (αυτά στέλνουμε εμείς ήδη στην Ουκρανία). Η επίσημη λίστα των ευρωπαϊκών εταιρειών που παράγουν τα εν λόγω πυρομαχικά περιλαμβάνει μόνο μία ελληνική εταιρεία, τα κρατικά Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ). Κατά την επίσκεψη μαζί με τεχνικό κλιμάκιο θα αξιολογηθεί η εταιρεία και θα έχουν συζητήσεις με την κυβέρνηση για να αποφασίσουν αν θα γίνει εδώ η παραγωγή μέρους της ευρωπαϊκής παραγγελίας.

Στη λαϊκή

Το πόση ζημιά έκαναν ο Βαρουφάκης και η… Δήμητρα φάνηκε εκεί όπου φαίνονται πολλά. Στις λαϊκές. «Και Δημητρούλες παίρνω», φώναζε έμπορος, πίσω από τον πάγκο του σε γειτονιά της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT