Σκέρτσος για δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ: Η δικαιοσύνη προχωράει χωρίς καθυστερήσεις

Σκέρτσος για δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ: Η δικαιοσύνη προχωράει χωρίς καθυστερήσεις

«Από την πρώτη στιγμή μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεσμευτήκαμε για ταχεία απόδοση ευθυνών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από την πρώτη στιγμή μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεσμευτήκαμε για ταχεία απόδοση ευθυνών. Η δικαιοσύνη προχωράει στην διερεύνηση, όπως φαίνεται, χωρίς καθυστερήσεις κι έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος

«Δεν πρόκειται να μείνει καμία σκιά. Το οφείλουμε στις οικογένειες. Το απαιτεί η κοινωνία», προσθέτει.

«Η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ, κ. Πατέρα, για παράβαση καθήκοντος για το δυστύχημα στα Τέμπη είναι κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Καραμανλή», είχε αναφέρει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Πόπη Τσαπανίδου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Δίωξη για τον ίδιο λόγο ασκήθηκε και σε δύο μέλη της Επιτροπής που είχαν εισηγηθεί τη μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη και συγκεκριμένα στους κ.κ. Κοτταρά και Κολιοπούλου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή