ΠΑΣΟΚ: H ΝΔ δε ζήτησε μη κάθοδο του «ΕΑΝ», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε καν υπόμνημα

ΠΑΣΟΚ: H ΝΔ δε ζήτησε μη κάθοδο του «ΕΑΝ», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε καν υπόμνημα

Ανακοίνωση για το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και το «πράσινο φως» που έλαβε ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και το «πράσινο φως» που έλαβε ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Αφήνοντας αιχμές προς τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει πως αν είχε ακολουθηθεί η πρόταση του κόμματος για ενιαίο υπόμνημα, «ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος “ΕΑΝ” να ήταν πολύ πιο ισχυρή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης. 

Οφείλουμε, ωστόσο, να παρατηρήσουμε ότι αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας για ενιαίο υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που θα κάλυπτε τόσο το κόμμα “Έλληνες” όσο και το κόμμα “ΕΑΝ”, όπως ζητήσαμε στο δικό μας υπόμνημα προς τον Άρειο Πάγο, ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος “ΕΑΝ” να ήταν πολύ πιο ισχυρή. 

Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ήταν μόνο: η μεν ΝΔ στο δικό της πολυσέλιδο υπόμνημα δε ζήτησε τη μη κάθοδο του κόμματος “ΕΑΝ”, ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε στον Άρειο Πάγο καν υπόμνημα».

Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Με ψήφους εννέα έναντι ενός το κόμμα που έχει ιδρύσει ο καταδικασμένος, πρώην βουλευτής της ΧΑ, Ηλίας Κασιδιάρης, κόπηκε από τις επικείμενες εκλογές.

Ομως το κόμμα ΕΑΝ που έχει ιδρύσει ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος πέρασε τον έλεγχο νομιμότητας. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και από τα δέκα μέλη του Α1 Τμήματος.

Για το κόμμα ΕΑΝ με υπόμνημά του το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει να εξεταστούν- κάτι που έγινε και αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο- οι πραγματικές σχέσεις των Κασιδιάρη- Κανελλόπουλου, προβάλλοντας το γεγονός ότι ο κ. Κανελλόπουλος πριν αποφασίσει να κάνει αίτηση ως επικεφαλής με το δικό του κόμμα ΕΑΝ είχε δηλώσει δημόσια ότι θα ηγείτο του κόμματος Κασιδιάρη, κάτι που τελικά δεν έγινε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT