Θεωρείο: Βαθαίνει το ρήγμα Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

Θεωρείο: Βαθαίνει το ρήγμα Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε χθες αναλυτικά στη (μη) σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για… εμμονή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απέναντί του. «Εχει προσωπική εμμονή μαζί μου, επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς, θεωρεί ότι το πρόβλημα είμαι εγώ, όχι η Ν.Δ., και αυτό το θεωρώ λίγο εμμονικό», είπε χαρακτηριστικά και απάντησε στην κριτική που δέχεται λέγοντας πως «ο κ. Ανδρουλάκης λέει πράγματα που δεν στέκουν, πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος». Σε αυτό το πλαίσιο απέρριψε τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως ένας τέτοιος σχηματισμός θα είναι ασταθής.

«Οχι» σε άλλους βουλευτές

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να κλείσει οριστικά τα σενάρια περί «αποστασιών», απέρριψε μετ’ επιτάσεως πως θα δεχτεί ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο που δεν θα στηρίζεται σε εκλεγμένο βουλευτή της Ν.Δ., προσθέτοντας πως «δεν συζητώ καν για κυβέρνηση ανοχής, δεν έχουν συμβεί πουθενά αυτά τα πράγματα». Επέμεινε, ωστόσο, πως η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να είναι μονοκομματική «αλλά όχι μονοχρωματική», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αξιοποίησης στελεχών που δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα της Ν.Δ.

Εμπιστεύθηκε τη γενιά του

Καλά ενημερωμένος για τα τοπικά θέματα εμφανίστηκε χθες στην Τρίπολη ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας περιοδεία στον λιγότερο –σε σχέση με τους άλλους– δεξιό νομό της Πελοποννήσου. Οπως έμαθα, η… αιτία της καλής παρουσίας του Τσίπρα ήταν ο Χρήστος Στάικος, υπ. βουλευτής Αρκαδίας, αλλά κυρίως παλιός φίλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και «γενιά» του. Ο Στάικος, που είναι και συντονιστής του Τμήματος Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κάνει αναλυτικό «μπριφ» στον πρόεδρο του κόμματος πριν κατέβει στην Αρκαδία, εξ ου και εμφανίστηκε πλήρως ενημερωμένος για τα τοπικά ζητήματα.

Στο περίπτερο της Ν.Δ.

Από τα πιο χαριτωμένα, πάντως, της επίσκεψης Τσίπρα στην Αρκαδία ήταν πως, κατά τη διάρκεια της βόλτας του στον πεζόδρομο της Τρίπολης, πέρασε μπροστά από το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο είχε κόσμο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε μέσα και τους… χαιρέτησε, αλλά δεν τους ευχήθηκε και… καλή επιτυχία.

Συνεργασίες

Ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα έχει αναπτύξει εκλογική συνεργασία με υποψήφιο δήμαρχο που στηρίζεται από τον… Βελόπουλο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή