Τσίπρας: Εστω και με πρωτιά μισής μονάδας, ο Μητσοτάκης δε θα ρισκάρει επαναληπτικές εκλογές

Τσίπρας: Εστω και με πρωτιά μισής μονάδας, ο Μητσοτάκης δε θα ρισκάρει επαναληπτικές εκλογές

Ο ίδιος εκτίμησε πως «αν ο κ. Μητσοτάκης βγει έστω και με μισή μονάδα πρώτος, δε θα ρισκάρει να πάει σε επαναληπτικές εκλογές, αλλά θα ψάξει να βρει τον τρόπο είτε με πιέσεις, είτε με συνεργασία με τα κόμματα της δεξιάς "πολυκατοικίας" σχηματισμού κυβέρνησης».

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, την απλή αναλογική και το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open, «Ώρα Ελλάδος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «όλα τα κόμματα διεκδικούν τον χώρο τους. Τα μικρότερα κόμματα αισθάνονται και μια απειλή και το καταλαβαίνω. Θέλαμε πάντα την απλή αναλογική. Είναι αδιανόητο να θέλουν τα μικρότερα κόμματα την απλή αναλογική για να μην υπάρχει ο εκβιασμός της ψήφου, αλλά να αρνούνται να πάρουν ευθύνη για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος». 

Ο ίδιος εκτίμησε πως «αν ο κ. Μητσοτάκης βγει έστω και με μισή μονάδα πρώτος, δε θα ρισκάρει να πάει σε επαναληπτικές εκλογές, αλλά θα ψάξει να βρει τον τρόπο είτε με πιέσεις, είτε με συνεργασία με τα κόμματα της δεξιάς “πολυκατοικίας” σχηματισμού κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας τις χτεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «η απόφαση του πρωθυπουργού, 10 μέρες μετά την παρουσίαση του προγράμματος, να εξαγγείλει νέα μέτρα δείχνει ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα. Δείχνει ερασιτεχνισμό κι όχι την εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει στις δημοσκοπήσεις. Το πρόβλημα των νέων ανθρώπων δεν θα λυθεί με 150 ευρώ. Υπάρχει πρόβλημα στη στέγη, οι δουλειές που βρίσκουν είναι ελαστικής εργασίας».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη είναι δημόσια». 

«Η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει συνολικά τη δημόσια εκπαίδευση, να εισάγουμε πρακτικές που βλέπουμε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, και είναι μια συζήτηση που έχει να κάνει και με συνταγματικά ζητήματα. Πρέπει πάντως να αυξήσουμε τις δαπάνες για τη δημόσια παιδεία» τόνισε, μεταξύ άλλων. 

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε λέγοντας πως: «Αξίζει τον κόπο να πάμε να ψηφίσουμε. Έχουν αλλάξει οι ρόλοι με τους οποίους γίνεται η αντιπαράθεση και ο εκλογικός αγώνας. Δεν είμαστε στις εποχές του 80 και του 90 των μεγάλων συγκεντρώσεων και των διαπληκτισμών στα καφενεία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή