Μητσοτάκης: «Το δίλημμα είναι Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη επιλογή δεν υπάρχει»

Μητσοτάκης: «Το δίλημμα είναι Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη επιλογή δεν υπάρχει»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή του Ζωγράφου καλώντας τους πολίτες - σε ομιλία που πραγματοποίησε - «να στείλουν το μήνυμα ότι η προσπάθεια που γίνεται την τελευταία τετραετία θα πρέπει να συνεχιστεί». 

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή του Ζωγράφου καλώντας τους πολίτες – σε ομιλία που πραγματοποίησε – «να στείλουν το μήνυμα ότι η προσπάθεια που γίνεται την τελευταία τετραετία θα πρέπει να συνεχιστεί». 

«Αυτή η συμφωνία αλήθειας πρέπει να ανανεωθεί και ο δρόμος που έχουμε χαράξει για την πατρίδα μας πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή», είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τις «δυσκολίες» και τις «πολλαπλές, εισαγόμενες κρίσεις» που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Κρατήσαμε τη χώρα όρθια, την κοινωνία ενωμένη και την πατρίδα μας ασφαλή. Ταυτόχρονα δεν κάναμε πίσω στην υλοποίηση όλων των προεκλογικών μας δεσμεύσεων», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «το 2019 σας είχαμε πει ότι θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και μείωσαμε 50 φόρους και εισφορές. Σας είχα πει ότι θα κάνουμε την Ελλάδα κέντρο επενδύσεων και φέραμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία», ενώ αναφέρθηκε και στις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που προώθησε η κυβέρνηση. 

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έστειλε μήνυμα «κατά του εφησυχασμού» ενόψει της κάλπης, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αρκεί να είναι πρώτη, αλλά «πρώτη με καθαρή διαφορά» στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

«Μην κοροϊδευόμαστε, το ζήτημα εδώ είναι πολύ απλό: θέλουμε κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Τσίπρα; Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει, αυτό είναι το δίλημμα», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.

Ενώ, για τον Φρέντι Μπελέρη είπε: «Χάρηκα ιδιαίτερα μόλις πληροφορήθηκα ότι στη Χειμάρρα ο Φρέντη Μπελέρης κατάφερε και εξελέγη Δήμαρχος με μικρή διαφορά. Και εύχομαι και ελπίζω γρήγορα αυτή η περιπέτεια να τελειώσει, διότι θέλω να επαναλάβω και από εδώ: ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

«Αυτοί μιλούν μόνο για το παρελθόν. Αυτοί παρουσιάζουν την εικόνα μιας Ελλάδας μαύρης, η οποία πολύ απλά υπάρχει μόνο στο δικό τους φαντασιακό κόσμο. Δεν μπορούν να μιλήσουν για το μέλλον, γιατί δεν έχουν τίποτα να σας πουν για την Ελλάδα του μέλλοντος. Και ντρέπονται να μιλήσουν για το δικό τους παρελθόν, επειδή όλοι θυμούνται τα ψέματα τα οποία έλεγαν το 2015 και πώς εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Εμείς, όμως, θέλουμε να μιλήσουμε για το μέλλον, γιατί εμείς έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας, για το πώς θα βελτιώσουμε τους μισθούς, το πώς θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ. Πώς θα συνεχίσουμε μια πορεία που θα προσελκύουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε παραπάνω θέσεις εργασίας, πώς θα μπορέσουμε πραγματικά να συγκλίνουμε με την Ευρώπη και να γίνουμε Ευρώπη παντού».

Στις 19:00 ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή