Τσίπρας: To αποτέλεσμα θα κριθεί από το ποιοι θα πάνε στην κάλπη

Τσίπρας: To αποτέλεσμα θα κριθεί από το ποιοι θα πάνε στην κάλπη

«Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν Χρυσή Αυγή να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς και τις γραμμές τις αντιδημοκρατικής ιδεολογίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμησή του ότι «μπορεί να έχουμε αποτέλεσμα από αυτές τις εκλογές» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στο Mega.

Ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας για ακόμα μια φορά ότι ο πρωθυπουργός δεν αποδέχτηκε την πρόταση του καναλιού για ένα ντιμπέιτ μεταξύ τους και τη δέσμευση του ότι θα γίνει πριν από τις επόμενες, είπε με νόημα: «Θα ήθελα να μην υπάρξουν άλλες εκλογές», ενώ ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που δεν δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, υπογράμμισε πως «οι δημοσκοπήσεις είναι δημοσκοπήσεις και οι εκλογές είναι εκλογές». 

«Σήμερα είναι Τετάρτη και την Κυριακή έχουμε εκλογές. Υπάρχουν οι μετρήσεις, αλλά στις δημοκρατίες οι ψήφοι μετράνε και όχι οι μετρήσεις. Αν δεν ήταν έτσι, θα βγάζαμε τις δημοσκοπήσεις και δεν θα κάναμε τον κόπο να πάμε στην κάλπη. Το ίδιο έγινε και πριν από μια εβδομάδα. Θα είχαμε τον Κιλιτσντάρογλου τώρα πρώτο και ίσως και Πρόεδρο. Έχουμε όμως δεύτερο γύρο για τον Ερντογάν», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως το «κρίσιμο θέμα είναι ποιοι θα πάνε στην κάλπη».

«Αν το 12%, που περίπου είναι σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κομμάτι των αναποφάσιστων, πάει στην κάλπη. Και κυρίως εάν οι νέοι άνθρωποι, που είναι 450.000 ψηφοφόροι, πάνε στην κάλπη», τόνισε και απηύθυνε και πάλι έκκληση «στους νέους, τους αναποφάσιστους, να πάνε στην κάλπη για να διαψεύσουν αυτό το αποτέλεσμα». 

«Διότι εάν δεν διαψεύσουν αυτό το αποτέλεσμα, εάν δεν διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις, δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα. Θα έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια έναν πρωθυπουργό που δεν νοιάζεται, δεν νιώθει. Είναι αλαζόνας», συμπλήρωσε.


Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

«Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν Χρυσή Αυγή να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς και τις γραμμές τις αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν είναι αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή, δεν είναι αντισυστημικοί όσοι συναγελάζονται με αρχιδικαστές», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του κόμματος του όσον αφορά στο μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη, είπε ότι «όλο αυτό δεν έγινε για τον κ. Κασιδιάρη, αλλά για τη δεξιά πολυκατοικία», μνημονεύοντας τις καταγγελίες Τζανερίκου. Αφού πρόσθεσε ότι «δεν ήταν απουσία η Αριστερά», συμπλήρωσε: «Άρα λοιπόν, τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν το προηγούμενο διάστημα από τη Χρυσή Αυγή και υιοθέτησαν ένα κομμάτι της πρακτικής και της ιδεολογίας τους, δίνουμε καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε. Δεν τους βάζουμε απέναντι, απέναντι βάζουμε τους εγκληματίες, τους δολοφόνους και τις πρακτικές τους».

 

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη


Απέκλεισε την κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»

Ο κ. Τσίπρας απέκλεισε την «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», προσδιόρισε ως δυνάμει κυβερνητικό του εταίρο το ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε πως θα υπάρξει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, είτε έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Νέα Δημοκρατία.

«Θεωρώ όμως ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα -και γι’ αυτό καλώ τους πολίτες να δώσουνε την ψήφο τους σε αυτή τη δυναμική- πιστεύω ότι θα μπορούμε να έχουμε, να βγαίνουν τα κουκιά, να το πω έτσι, με το τρίτο κόμμα, για να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, περιγράφοντας πως θα «είναι μια κυβέρνηση, η οποία με 46% θα έχει 151-152 βουλευτές».

 

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις τοποθετήσεις Πολάκη


Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή