Θεωρείο: Εσπασε το ρεκόρ του Πάχτα

Θεωρείο: Εσπασε το ρεκόρ του Πάχτα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγραφή παραμονές εκλογών είχαμε να δούμε σχεδόν 20 χρόνια. Παλιά καραβάνα μού θύμισε πως το… 2004 είχε κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή του τόπου το «σκάνδαλο Πάχτα», όπου μια τροπολογία του υπουργού Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ άνοιγε τον δρόμο σε εταιρεία του ομίλου Στέγγου να κατασκευάσει εκτός ρυμοτομικών και δασικών κανονισμών καταλύματα στη Χαλκιδική. Τότε ο Θ. Ρουσόπουλος ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. είχε ζητήσει την απομάκρυνση του Χρ. Πάχτα και την αποβολή από τα ψηφοδέλτια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που προώθησαν την τροπολογία, με τον Γ. Παπανδρέου να τους διαγράφει 50 μέρες πριν από τις εκλογές. Επειδή ωστόσο τα ψηφοδέλτια έχουν τυπωθεί και ο Γ. Κατρούγκαλος θα είναι στη λίστα, το ενδιαφέρον μετατίθεται για το αν θα είναι υποψήφιος στις επαναληπτικές του Ιουλίου ή Ιουνίου.

Η νομική διάσταση

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ως γνωστόν δεν είναι Ν.Δ., εξ ου και δεν μπορεί να κατηγορηθεί για κομματική σπέκουλα. Ως εκ τούτου, για λόγους συνειδησιακούς και προφανώς κοινωνικούς πήρε σαφή θέση για όσα είπε ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνοντας πως ο νόμος που επέβαλε ο πρώην υπουργός, που επί της ουσίας πρόκειται «για πρόσθετη φορολογική υποχρέωση», βρήκε αντιμέτωπο σύσσωμο το δικηγορικό σώμα και «κρίθηκε αντισυνταγματικός και γι’ αυτό καταργήθηκε». Ο κ. Βερβεσός καταλήγει στο αυτονόητο, πως ο Δικηγορικός Σύλλογος «δεν μπορούσε να παραβλέψει τη δήλωση περί επαναφοράς του νόμου», δίνοντας στα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση και νομική διάσταση.

Εργαλειοποίηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε εξόφθαλμα να εργαλειοποιήσει πολιτικά το μετρό Θεσσαλονίκης κάνοντας τα εγκαίνια Σπίρτζη με τους μουσαμάδες. Την τετραετία που μας πέρασε έγιναν άλματα προς τα εμπρός και ως εκ τούτου η «δοκιμαστική διαδρομή» τρεις μέρες πριν από τις εκλογές δεν χρειαζόταν. Ο πρόεδρος Ταχιάος θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, από τη στιγμή που στη διάρκεια της θητείας του έχει ήδη κατηγορηθεί για κακή επικοινωνιακή διαχείριση του έργου, καθώς ουκ ολίγες φορές μετέτρεψε την ενημέρωση για το μετρό σε… Ι.Χ. θέμα, μέσω αναρτήσεων στα… προσωπικά του social media.

Κλειστό τραπέζι

Επίτιμος διδάκτωρ του Παν. Πατρών αναγορεύθηκε ο Αλ. Μπουρλά, κάτι που εορτάσθηκε ακολούθως με «κλειστό» τραπέζι με υψηλούς συνδαιτυμόνες στο Αχάια Κλάους. Παρόντες ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Τσούνης, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο πρύτανης Παν. Πατρών Χρ. Μπούρας, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο πρώην υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Ν. Φαρμάκης, ο γ.γ. Ιθαγένειας Ν. Μπαλέρμπας και η επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας Νάντια Καρακώστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT