Mητσοτάκης: Κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις Κατρούγκαλου – Περιμένω καθαρή νίκη της Ν.Δ.

Mητσοτάκης: Κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις Κατρούγκαλου – Περιμένω καθαρή νίκη της Ν.Δ.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ των εκλογών θα γνωρίζουμε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής. 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών. «Περιμένω καθαρή νίκη της Ν.Δ.», είπε, προσθέτοντας ότι «εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, δεν ενδώσαμε στην τοξικότητα».

«Θέλουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για τη Ν.Δ., θέλουμε να κλείσουμε όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια, είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και υπάρχει μόνο μία πρόταση διακυβέρνησης, πρόσθεσε, ενώ ως προς το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών και για το πότε θα διεξαχθούν, σημείωσε: 

«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει τον χρόνο των δεύτερων εκλογών, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα».

Για την υπόθεση Κατρούγκαλου και τις δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές που οδήγησαν χθες στην απόσυρσή του από την εκλογική μάχη, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Να δούμε τι είχε γίνει στο παρελθόν. Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είχε αποκαλύψει τι θα έκανε με τον νόμο Κατρούγκαλου, που τσάκισε τη μεσαία τάξη. Τα πιστεύουν βαθιά αυτά, δεν έκανε λάθος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Εδιωξαν τον φουκαρά τον Κατρούγκαλο γιατί ήταν μαρτυριάρης και κρατάνε τον Παππά και τον Πολάκη, ο οποίος στοχοποίησε τον Διονύση Σαββόπουλο», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Σε ερώτηση για την πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παράλληλο σύστημα παρακολούθησης των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι είναι κατάκτηση της Ελληνικής Δημοκρατίας οι ελεύθερες και ότι ουδείς μπορεί να διανοηθεί να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. «Μου θυμίζει το παράλληλο νόμισμα, που ακούσαμε πριν από λίγες ημέρες. Δεν τους δίνω σημασία, το θεωρώ ανούσια συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «προφανώς και θα τηλεφωνήσω στον κ. Ερντογάν να τον συγχαρώ για πιθανή νίκη του, όπως το ίδιο θα έκανα και εάν κερδίσει τις εκλογές ο Κιλιτσντάρογλου» και επέμεινε ότι «θα συνεχίσω να τείνω χείρα φιλίας προς την Τουρκία, αλλά δεν είμαι αφελής, ο αναθεωρητισμός είναι βαθιά ριζωμένος. Θα συνεχίσουμε την πολιτική των λελογισμένων εξοπλισμών και της αναβάθμισης του κύρους της χώρας διεθνώς».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι, «εφόσον επανεκλεγεί η νέα κυβέρνηση, θα εξετάσει περαιτέρω παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ σε μικρά νησιά και μικρά χωριά της επικράτειας ως έξτρα κίνητρο γενικότερης ενίσχυσής τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή