Εκλογές – Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν εγκαταλείπω τη μάχη

Εκλογές – Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν εγκαταλείπω τη μάχη

Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη χθεσινή εκλογική «κατάρρευση», αλλά και για τις κάλπες του Ιουνίου.

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη να αποτρέψουμε την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμά του μετά τη χθεσινή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. 

«Εχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών. Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η Ν.Δ., αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής. Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και χθες, την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της Δεξιάς, αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους το χωράφι. Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε την προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού. Αλλά και να προστατέψουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς στην πολιτική ζωή του τόπου ως μιας δύναμης ασυμβίβαστης. Που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ. Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων. Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας. Και να μην επιτρέψει την παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος και τα στελέχη αποχώρησαν χωρίς να προβούν σε κάποια δήλωση. «Θα σας τα πει όλα ο πρόεδρος», τόνιζαν, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο αργότερα. 

Στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατό την εκλογική ήττα και να χαράξουν εκ νέου τη στρατηγική για την επόμενη αναμέτρηση, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου. 

Το βράδυ της Κυριακής, με φόντο τη διαφορά 20 μονάδων της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη».

«Θέμα αξιοπιστίας»

«Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας», τόνιζε στέλεχος της αριστερής πτέρυγας στην «Κ», εστιάζοντας στο ότι ο κόσμος φαίνεται να μην πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Πάντως, τα στελέχη της «Ομπρέλας» που βρέθηκαν χθες στην Κουμουνδούρου εμφανίστηκαν ενωτικά απέναντι στον πρόεδρο. Αυτό που δεν θέλουν είναι να πετάξουν «λευκή πετσέτα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δεύτερη κάλπη.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή