ΣΥΡΙΖΑ: Πιάνει δουλειά η νέα Εκλογική Επιτροπή – Τα πρόσωπα «κλειδιά»

ΣΥΡΙΖΑ: Πιάνει δουλειά η νέα Εκλογική Επιτροπή – Τα πρόσωπα «κλειδιά»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, Δευτέρα, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η νέα Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να επιχειρεί να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα με φόντο την κάλπη της 25ης Ιουνίου, μετά τη βαριά ήττα της περασμένης Κυριακής. 

Όπως τονίζεται από κομματικές πηγές, στόχος είναι να γίνει πράξη το πρόταγμα για «αλλαγή εν κινήσει» που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και να αναδειχθεί το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση όχι απλώς έλαβε το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου, αλλά το ενστερνίστηκε πλήρως. 

Η νέα Εκλογική Επιτροπή, που θα πλαισιώσει τον Αλέξη Τσίπρα και την συντονίζει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, έχει ήδη «πιάσει δουλειά», με το βλέμμα, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, κυρίως στους πολίτες που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. 

Κεντρικούς ρόλους έχουν λάβει πρόσωπα που έχουν εργαστεί και συμβάλλει στην διαμόρφωση του προγράμματος. Όπως ο Δημήτρης Λυρίτσης, ειδικός σε θέματα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας, η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με σπουδές στο Χάρβαρντ και ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, εξειδικευμένος σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης. 

Στην Εκλογική Επιτροπή περιλαμβάνεται και ο Ευάγγελος Αποστολάκης ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας. Επιπλέον, συγκαταλέγεται και η Έφη Αχτσιόγλου, υπεύθυνη για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- σχετικά με την Οικονομία και πρώην υπουργός Εργασίας, καθώς και στελέχη από τη νέα γενιά, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Αλλα πρόσωπα που συμμετέχουν στην Επιτροπή είναι η 27χρονη βραβευμένη διεθνώς ειδική στην ρομποτική, Διάνα Βουτυράκου και η 29χρονη διδάκτωρ πληροφορικής του ΑΠΘ Μακρίνα- Βιόλα Κώστη. Βρίσκονται δίπλα στους Αλέξη Χαρίτση και Γιώργο Χουλιαράκη. 

Επίσης ο καθηγητής, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet, Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Νικόλαος Φαραντούρης καθώς και η Τζένη Λειβαδάρου στέλεχος της αγοράς σε ζητήματα ενεργειακών επενδύσεων και ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής Ηρακλείου.

Στην νέα Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν επίσης ο Στέφανος Κασελάκης, ανθρώπος της ομογένειας που έχει θητεύσει στο επιτελείο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, αλλά και ο Κινυούα Μάινα Νικόδημος με σημαντική παρουσία στις δράσεις για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. 

Τέλος, έντονη είναι η παρουσία επαγγελματιών δημοσιογράφων αφού μαζί με την επικεφαλής του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου μετέχου ο Γιώργος Καραμέρος και Ράνια Θρασκιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή