Ανδρουλάκης: Να πάμε στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τα προγράμματά μας

Ανδρουλάκης: Να πάμε στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τα προγράμματά μας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να πάνε στη Βουλή και να καταθέσουν τα προγράμματά τους στο Γραφείο Προϋπολογισμού

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντήσεις σε υψηλούς τόνους επιχείρησε να δώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για τις αιχμές που έχει δεχθεί το κόμμα του αναφορικά με τις φορολογικές του προτάσεις.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, κάλεσε «τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Τσίπρα και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς σε debate, για να δούμε τι οικονομία παραδίδει ο κ. Μητσοτάκης».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε «fake news που βομβαρδίζουν καθημερινά την επικαιρότητα», καλώντας τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να καταθέσουν τα προγράμματά τους στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.  

Τόνισε ότι -όντας ευρωβουλευτής επί χρόνια- «γνωρίζω καλά το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», σημειώνοντας ότι αυτή η συζήτηση «δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού που επιβάλλει η Ν.Δ.», την οποία κατηγόρησε ότι προωθεί το «ουγγρικό μοντέλο». Ο ίδιος επισήμανε ότι θέλουν «να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ».

«Ουδέποτε μίλησε στέλεχός μας για φόρο στα κέρδη. Για τα μερίσματα, είπαμε 5% έως 50.000, 10% έως 100.000 και 15% πάνω από 100.000», τόνισε για να υπογραμμίσει: «Ή θα έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση ή θα έχουμε άδικη φορολόγηση και ανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Η αγωνία του κ. Μητσοτάκη είναι οι 2.000 πιο πλούσιες οικογένειες. Ο φόρος δεν είναι στα κέρδη. Τα 1.000 ευρώ στα μερίσματα πείραξαν τον κ. Σκέρτσο ή τα 5 δισ. φόροι που έχουν πλήξει τη μεσαία τάξη;».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει να «φορολογηθούν τα υπερκέρδη τραπεζών, παραγωγών ενέργειας και προμηθευτών», συμπληρώνοντας ότι «δεν είμαστε τιμωρητικοί για το επιχειρείν. Δίκαιη φορολόγηση σημαίνει ισχυρό κοινωνικό κράτος».

Ερωτηθείς για τον φόρο στις γονικές παροχές, απάντησε: «Εμείς λέμε 400.000 για το παιδί και αν είναι και οι δύο γονείς 800.000… πάνω από τις 800.000 ευρώ η φορολογία. Είναι φορομπηχτικό άνθρωποι που κληρονομούν ακίνητο 3 και 4 εκατ. ευρώ, να πληρώνουν φόρο; Προσβολή να έχουμε απαλλαγή φόρου σε τόσο μεγάλα ποσά. Για το ΠΑΣΟΚ προτεραιότητα είναι δίκαιη φορολόγηση και δημογραφικό. Να δώσουμε φορολογικά κίνητρα για να στηρίξουμε την οικογένεια με δύο παιδιά».

Και συνέχισε: «Ρωτώ τον κ. Μητσοτάκη, πώς θα αυξήσει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα; Με βασιλικό διάταγμα; Προτίθεμαι να πάμε στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και να καταθέσουμε τα προγράμματά μας».

Ερωτηθείς για το αν το πρόγραμμά του κόμματος κατέβηκε από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, όπως κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία, είπε: «Όλα είναι στο site μας, το καθένα στο σωστό σημείο», για να συμπληρώσει: «Όραμα μου είναι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος».

«Η ΝΔ κέρδισε γιατί ο χρυσός χορηγός της ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε κατόπιν και υπογράμμισε πως «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι εμπόδιο στις ανισότητες».

Κληθείς να πει ποιος είναι ο πήχυς του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές, είπε: «Η δημοκρατική παράταξη να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και βασικός αντίπαλος της Ν.Δ.».



Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή