Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ: Νέα υπομνήματα για «μπλόκο» στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη

Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ: Νέα υπομνήματα για «μπλόκο» στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη

Τα δύο κόμματα είχαν καταθέσει υπόμνημα με αίτημα για απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη και στις προηγούμενες εκλογές, της 21ης Μαΐου

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα υπομνήματα που κατέθεσαν στον Αρειο Πάγο, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ενεργοποιούνται ξανά με στόχο να εμποδιστεί η προσπάθεια του Ηλία Κασιδιάρη να συμμετάσχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μεταξύ των 44 κομμάτων και συνδυασμών που έχουν καταθέσει αίτημα για συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι και ο συνδυασμός «Ελληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία», που εμφανίζεται ως συνασπισμός ανεξαρτήτων υποψηφίων, στον οποίο συμμετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο ίδιος έχει αναφέρει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

Το υπόμνημα της Ν.Δ. κατατέθηκε σήμερα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, «η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων Κασιδιάρη, καθώς επίσης και κάθε άλλου συνδυασμού στον οποίο ο ίδιος είναι πραγματικός αρχηγός».

Στο υπόμνημα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι με αυτό «παρέχονται στοιχεία τεκμηρίωσης, που αποσκοπούν στην υποβοήθηση της κρίσης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου και τεκμηριώνουν τη μη συνδρομή των προϋποθέσεων της ανωτέρω διάταξης, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων με προσωνυμία «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, καθώς και οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος ή συνδυασμού ανεξαρτήτων υποψηφίων αποσκοπεί στην καταστρατήγηση της ανωτέρω διάταξης».

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε το δικό του υπόμνημα ήδη από το περασμένο Σάββατο και στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το κόμμα «δεν θα επιτρέψει σε ένα εγκληματικό μόρφωμα μετά την υπονόμευση της Δημοκρατίας μας να επιδοθεί στην κοροϊδία και τον εξευτελισμό των θεσμών της με το τέχνασμα του συνδυασμού ανεξαρτήτων υποψηφίων που μόνο σκοπό έχει την καταστρατήγηση της σχετικής διάταξης».

Οπως τονίζει ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Παναγιώτης Δουδωνής, «το βασικό επιχείρημα στο υπόμνημα είναι ότι το να κατεβαίνει στις εκλογές δήθεν συνδυασμός μεμονωμένων υποψηφίων με ενιαίο ψηφοδέλτιο, επωνυμία, σήμα, κ.λπ. είναι πρόδηλη προσπάθεια καταστρατήγησης του νόμου».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα ότι από την πλευρά του κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποβληθούν από την εκλογική διαδικασία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Τα δύο κόμματα είχαν καταθέσει υπόμνημα με αίτημα για απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη και στις προηγούμενες εκλογές, της 21ης Μαΐου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταθέσει υπόμνημα. Στην σημερινή ανακοίνωση της Ν.Δ. αφήνονται αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ «ο οποίος καταψήφισε τη σχετική απαγόρευση, δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δεν έχει ακόμη καταθέσει σχετικό υπόμνημα ενόψει των προσεχών εκλογών».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή