Τσίπρας: Συνάντηση με Σαρμά στον απόηχο της αντιπαράθεσης για τη Ροδόπη

Τσίπρας: Συνάντηση με Σαρμά στον απόηχο της αντιπαράθεσης για τη Ροδόπη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 09.30 π.μ.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 09.30 π.μ., στον απόηχο της αντιπαράθεσης για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη. 

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην «Κ» της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τη ΝΔ ότι «για 10.000 ψήφους στη Ροδόπη, δημιουργεί ένα ζήτημα διχασμού στην τοπική κοινωνία και θυμίζει παλαιότερες εποχές, που έθεταν τη μουσουλμανική μειονότητα σε πολιορκητικό κλοιό», ενώ έκανε λόγο και για «κυπατζίδικες λογικές». 

«Νομίζω ότι είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που επιχειρείται και χωρίς λόγο. Ο μόνος λόγος είναι η αλαζονεία και η έπαρση να μην υπάρχει κανένα άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη την επόμενη ημέρα», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά ότι το τουρκικό προξενείο έκανε εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο από αυτό που του συστάθηκε». 

Και είχε συμπληρώσει: «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δεν πρόκειται να δεχθώ άλλο την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία και αυτές οι πρακτικές μιας τόσο σκληρής παρέμβασης πρέπει να τελειώσουν αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων. Αυτό που τώρα πρέπει να γίνει είναι να βγουν οι δύο υποψήφιοι και να πουν ότι εκπροσωπούν τη «μουσουλμανική μειονότητα». 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή