Μητσοτάκης: Τον πλούτο που δημιουργούμε τον μοιράζουμε δίκαια πρώτα στους πιο αδύναμους

Μητσοτάκης: Τον πλούτο που δημιουργούμε τον μοιράζουμε δίκαια πρώτα στους πιο αδύναμους

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το σχολείο των Αρκιών, όπου φοιτά ένας μαθητής

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα πάμε στις κάλπες του Ιουνίου με τον αέρα του νικητή, αλλά όχι με την αλαζονεία, η οποία συχνά συνοδεύει το νικητή ο οποίος πετυχαίνει ένα μεγάλο σκορ. Γιατί πράγματι είμαι εδώ στο νησί της Αποκαλύψεως και το αποτέλεσμα ήταν μια αποκάλυψη. Σίγουρα ήταν μια αποκάλυψη γι’ αυτούς οι οποίοι έβλεπαν την Ελλάδα “μαύρη” και έβλεπαν όλα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, γιατί αυτή ήταν η εικόνα την οποία παρουσίαζε η αντιπολίτευση για την κατάσταση της χώρας μας. Και εμείς λέγαμε, «κοιτάξτε, το ποτήρι να το βλέπουμε μισογεμάτο και όχι μισοάδειο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πάτμο

«Κάναμε πολλά σημαντικά βήματα αυτή την τετραετία. Ειδικά εσείς που είστε κοντά στην Τουρκία ξέρετε πόσο πιο ασφαλείς αισθάνεστε, σήμερα, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η ελληνική κοινωνία στην κάλπη της 21ης Μαΐου ψήφισε με πολύ μεγάλη ωριμότητα, γύρισε την πλάτη της στο ψέμα, στο διχασμό, στο μαύρο, στην τοξικότητα και ψήφισε «ναι» στη προκοπή, στην ανάπτυξη, στην ευπρέπεια, στον πολιτικό λόγο με επιχειρήματα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυτό που πέτυχε με την πολιτική της, είναι τον πλούτο τον οποίο δημιουργούμε να τον μοιράζουμε δίκαια.

«Με πρώτο μέλημα, όμως, να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Γιατί είμαστε λαϊκή παράταξη, είμαστε η παράταξη η οποία πρεσβεύει την κοινωνική συνοχή, είμαστε η παράταξη εκείνη που θέλει λιγότερες ανισότητες στην κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα είμαστε η παράταξη που ξέρει ότι αν δεν δημιουργήσεις πλούτο, μετά δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση για το πώς θα τον μοιράσεις. Πρέπει πρώτα να τον δημιουργείς και μετά να βλέπεις πώς θα τον μοιράσεις», ανέφερε.

Κατά την παραμονή του στην Πάτμο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το σχολείο των Αρκιών, όπου φοιτά ένας μαθητής. Δεσμεύτηκε ενώπιον της δασκάλας, η οποία έφτασε στο ακριτικό νησί τον Σεπτέμβριο, ότι όσο υπάρχει έστω ένας μαθητής η εκπαιδευτική μονάδα δεν πρόκειται να κλείσει. «Και ένας μαθητής να υπάρχει, θα υπάρχει σχολείο», είπε.

Η δασκάλα ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι την 25η Μαρτίου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας επισκέφθηκε τους Αρκιούς, ώστε να μην παρελάσει μόνος ο μοναδικός μαθητής του τοπικού σχολείου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία. «Κάθε χρόνο θα φροντίζουμε να έρχεται ένα σχολείο εδώ, να σου κάνει παρέα για να μην είσαι μόνος σου», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT