Μπακογιάννης: Πρόστιμο σε όποιο κόμμα παραβαίνει τον κανονισμό καθαριότητας

Μπακογιάννης: Πρόστιμο σε όποιο κόμμα παραβαίνει τον κανονισμό καθαριότητας

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι ο Δήμος Αθηναίων απέκτησε τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμο για αφισορύπανση μετά την αλλαγή που έφερε η δημοτική αρχή στον κανονισμό καθαριότητας της πόλης, μέσα στο 2022

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα κόμματα για παράνομη αφισορύπανση δεν έχουν ούτε εισπρακτική λογική, ούτε αφορούν ένα μόνο κόμμα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του ΚΚΕ στο πρόστιμο που τού επιβλήθηκε από τον δήμο. 

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι ο Δήμος Αθηναίων απέκτησε τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμο για αφισορύπανση μετά την αλλαγή που έφερε η δημοτική αρχή στον κανονισμό καθαριότητας της πόλης, μέσα στο 2022.

«Μέχρι τότε ο δήμος δεν μπορούσε να επιβάλει πρόστιμα γιατί πολύ απλά απαγορευόταν βάσει του κανονισμού του» είπε, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία είσπραξης ανέφερε ότι οι παραβάτες μπορούν να υποβάλουν ένσταση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οφείλουν να πληρώσουν τα πρόστιμα, «ειδάλλως ο δήμος έχει τη δυνατότητα να προβεί μέχρι και σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών ή κατάσχεση εις χείρας τρίτου».

Και προσέθεσε: «Αυτό που ισχύει για όποιον χρωστά κλήσεις στον δήμο, δεν θα το κάνουμε για ένα πολιτικό κόμμα το οποίο ρυπαίνει ολόκληρη την πόλη;»

Ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε ότι ήδη από την προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία, ο δήμος είχε ενημερώσει όλα τα κόμματα. Ανέφερε ότι η επιβολή των προστίμων δεν είναι «πυροτέχνημα» και ότι χρειάζεται και από την πλευρά του δήμου «συνέχεια και συνέπεια» διότι αφορά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μάχη νοοτροπιών».

«Μην κάνουμε το λάθος επειδή είμαστε δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές να το δούμε ιδεολογικά ή πολιτικά. […] Αυτή είναι μια μάχη νοοτροπιών, είναι μια μάχη κοινωνικής συνείδησης. Γνωρίζουμε ότι θα τη δώσουμε και ότι θα χρειαστεί ενδεχομένως χρόνο, αλλά χρειάζεται συνέπεια από πλευράς δήμου. Δεν μπορεί απλώς να μπούμε σε μια λογική πυροτεχνήματος, “σήμερα είπαμε, αύριο ξείπαμε” και προχωράμε μπροστά. […] Σας διαβεβαιώ ότι όποιο κόμμα παραβεί τον κανονισμό καθαριότητας, είτε αυτό προέρχεται από τη δεξιά είτε από την αριστερά, θα τού επιβληθεί πρόστιμο».

Τέλος, διερωτήθηκε αν κάποιο κόμμα πιστεύει ότι είναι υπεράνω του νόμου και επανέλαβε ότι ο δήμος έχει διαθέσει -ατελώς- σημεία στην πόλη στα οποία τα κόμματα μπορούν να προβάλλονται κατά την προεκλογική περίοδο.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT