Ναυάγιο στην Πύλο: Διαρκής ενημέρωση Σαρμά για τις επιχειρήσεις διάσωσης και τα για αίτια της τραγωδίας

Ναυάγιο στην Πύλο: Διαρκής ενημέρωση Σαρμά για τις επιχειρήσεις διάσωσης και τα για αίτια της τραγωδίας

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός εποπτεύει τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων στις επιχειρήσεις διάσωσης, υποδοχής και περίθαλψης των ναυαγών, καθώς και περισυλλογής και ταυτοποίησης των θυμάτων.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και ενημερώνεται για τις συνθήκες και για τα αίτια της τραγικής ανατροπής και βύθισης σκάφους σε διεθνή ύδατα της κεντρικής Μεσογείου, δυτικά της Ελλάδας, που στοίχισε τη ζωή σε πολυάριθμους επιβαίνοντες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου. 

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός εποπτεύει τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων στις επιχειρήσεις διάσωσης, υποδοχής και περίθαλψης των ναυαγών, καθώς και περισυλλογής και ταυτοποίησης των θυμάτων.

Σημειώνεται ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη

Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με το Λιμενικό, έχουν ανασυρθεί 78 σοροί μεταναστών.

Η έρευνα του Λιμενικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αλιευτικό σκάφος που ανετράπη ήταν μήκους 30 μέτρων και σε αυτό επέβαιναν τουλάχιστον 400 άτομα, οπότε υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες αγνοούμενους. 

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί συνολικά 104 μετανάστες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή