Εκλογές 2023: Οι οκτώ σταθμοί του Αλέξη Τσίπρα μέχρι τις κάλπες

Εκλογές 2023: Οι οκτώ σταθμοί του Αλέξη Τσίπρα μέχρι τις κάλπες

Στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου η κυριαρχία της Ν.Δ. αμφισβητήθηκε στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Στοίχημα για Κουμουνδούρου, Ρέθυμνο και Λασίθι.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας με ισάριθμες επισκέψεις ανά την Ελλάδα σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να «διορθωθούν» τα ποσοστά της 21ης Μαΐου. Το ζητούμενο είναι ένα: η αλλαγή των συσχετισμών. Η στόχευση στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στις λαϊκές γειτονιές ήταν εμφανής τις τελευταίες 26 ημέρες, ωστόσο το βλέμμα είναι πάντα στραμμένο και στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικά στις περιοχές όπου υπάρχει δυνατότητα να επιτευχθεί κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα και δέχθηκε πίεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί αρχικά στην Ημαθία. Είναι μια περιφέρεια που ναι μεν κατάφερε να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, όμως έχασε μία μονάδα και μία έδρα σε σχέση με το 2019. Ακριβώς ίδια είναι η εικόνα και στην Πέλλα, όπου θα βρεθεί το απόγευμα. Είναι σαφές πως στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να εκμεταλλευθούν κάθε «χαραμάδα» που υπάρχει. Τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη θα επικεντρώσουν και την τελευταία εβδομάδα τις επισκέψεις τους στα βόρεια της χώρας. Αύριο Κυριακή στις δύο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και μετά για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει η τελική ευθεία.

Τα Ιωάννινα

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στα Ιωάννινα, όπου έχασε περίπου 11.000 ψήφους σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν. Είναι όμως από τις περιφέρειες –και συνολικά η Ηπειρος– όπου εκτιμάται πως η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να επανασυσπειρώσει τον κόσμο της. Την Τρίτη το πρωί θα πετάξει για τα Χανιά προκειμένου να συνομιλήσει με εργαζομένους, καταστηματάρχες και φορείς της πόλης. Δεν είχε προλάβει να βρεθεί κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του. Το απόγευμα θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου θα απευθύνει την κεντρική ομιλία του. Είναι ξεκάθαρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη θέλει να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ στις διεδρικές του Ρεθύμνου και του Λασιθίου προκειμένου να εκλέξει ένα βουλευτή.

Μονόδρομος

Η Πάτρα αυτή τη φορά δεν θα είναι ο τελευταίος σταθμός του Αλέξη Τσίπρα, καθώς έχει επιλέξει να μιλήσει την Τετάρτη. Στο πρώην «κάστρο» η άνοδος είναι μονόδρομος, λένε πολλά στελέχη. Το στοίχημα για την Πέμπτη είναι ο κόσμος που θα μαζευτεί στο Σύνταγμα να αποτελέσει το κίνητρο ώστε οι ψηφοφόροι να βρεθούν στις κάλπες της Κυριακής. Σε ποιους στοχεύουν; Στους απογοητευμένους που επέλεξαν να απέχουν από το «θολό» μήνυμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και σε όσους μετακινήθηκαν απευθείας στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ ή και σε μικρότερα κόμματα από διαμαρτυρία. Η προεκλογική εκστρατεία θα κλείσει στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή