Βαρουφάκης: Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς

Βαρουφάκης: Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς

«Αποτύχαμε να αποτρέψουμε την μετατροπή της οργής σε ακροδεξιό ρεύμα»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς επειδή αποτύχαμε να μετατρέψουμε την δεκαετή αντίσταση στην μνημονιακή καταστροφή σε προοδευτικό μέτωπο και ταυτόχρονα αποτύχαμε να αποτρέψουμε την μετατροπή της οργής σε ακροδεξιό ρεύμα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τα αποτελέσματα του διαφαινόμενου αποκλεισμού του κόμματός του από τη Βουλή. 

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους της συμμαχίας μας και ιδίως τους ανένταχτους που μας στήριξαν. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας. Από αύριο το πρωί κιόλας, ακούραστα θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για την ανασύνταξη της πλουραλιστικής, οικολογικής, ενωτικής ανιδιοτελούς αριστεράς, Ποτέ ο λαός μας δεν είχε περισσότερη ανάγκη μιας τέτοιας αριστεράς στη Βουλή. Και ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείψει τόσο πολύ από τη Βουλή.

Δεν έχει χαθεί τίποτα οριστικά. Να θυμίσω ότι τον Σεπτέμβρη του 2009 –μια συστημική κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές με ένα συντριπτικό 44% και μέσα σε μερικούς μήνες ολόκληρο το σύστημα κατέρρεε  κάτω από το βάρος των χρεών και των ψεμάτων του.

Αυτή τη φορά, η ανασυγκροτημένη κα ανασυνταχθείσα αριστερά θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για να στηρίξουμε και να εκφράσουμε τους ανθρώπους, τον κόσμο που θα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ευχαριστούμε όσους ψήφισαν το ΜέΡΑ 25 διαψεύδοντας το αφήγημα ότι θα καταρρέαμε, δεν θα υπήρχαμε. Καλούμε και προσκαλούμε τους προοδευτικούς ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν σε προγραμματική συστράτευση χωρίς ηγεμονίες, γιατί έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT