Live: Η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το απόγευμα η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Live: Η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το απόγευμα η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε λίγο μετά τις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ορίζει το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος. Ακολουθεί στις 13:00 η ορκωμοσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακριβώς στις 13:00, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσήλθε μαζί με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Εν συνεχεία, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ξεκίνησε η ορκωμοσία. 

Παρακολουθήστε live την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη: 

Στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε έχει ήδη κάνει την προεργασία για το ποιοι θα κυβερνήσουν τη χώρα το επόμενο διάστημα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή