Δημήτρης Βαρτζόπουλος: Το βιογραφικό του νέου υφυπουργού Υγείας

Δημήτρης Βαρτζόπουλος: Το βιογραφικό του νέου υφυπουργού Υγείας

Την περίοδο 2004 - 2009, ο Δ. Βαρτζόπουλος θήτευσε ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Παπαδήμου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση υφυπουργού, αρμόδιου για την ψυχική υγεία, ανέλαβε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Την περίοδο 2004 – 2009, ο κ. Βαρτζόπουλος θήτευσε ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στις 11/11/1957, υιός του Χρυσοστόμου, βιοτέχνη, και της Φανής Λιχριδά, φιλολόγου.

Κατάγεται από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή Μαυρομάτη, ψυχιατρική νοσηλεύτρια και έχουν τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, δικηγόρο, τον Χρυσόστομο, φοιτητή και τη Δανάη, φοιτήτρια.

Το 1981 αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης και έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι ειδικευμένος σε θέματα Νομικής Ψυχιατρικής.

Εργάστηκε ως επιστημονικός διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής.

Ασχολήθηκε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό, καθώς ήταν γραμματέας Πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Νομαρχιακή ΟΝΝΕΔ και ανέλαβε θέσεις ευθύνης σε όλα τα επίπεδα οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε πρόεδρος Τοπικής και Νομαρχιακών στο εξωτερικό και εδώ, πρόεδρος της Διοικούσης Θεσσαλονίκης και αν. γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Κόμματος. Πολιτεύτηκε στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης από το 1993 έως το 2000.

Στη Δημόσια Διοίκηση υπηρέτησε ως διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας την περίοδο 2004-2009. Ορίστηκε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το 2012 κλήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να ιδρύσει τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης, της οποίας υπήρξε επικεφαλής μέχρι τον Οκτώβριο 2014.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κατετάγη τρίτος, δηλ. πρώτος επιλαχών. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 εξελέγη βουλευτής στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή