Παπαστεργίου: Να απλοποιήσουμε τις ζωές μας μέσω της ψηφιοποίησης

Παπαστεργίου: Να απλοποιήσουμε τις ζωές μας μέσω της ψηφιοποίησης

Αύριο ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου δημάρχου στα Τρίκαλα.

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, ο κ. Παπαστεργίου έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media δηλώνοντας την απόλυτη στήριξή του στον πρωθυπουργό και στη νέα κυβέρνηση, σκιαγραφώντας παράλληλα τις προτεραιότητές του από τη θέση του υπουργού. 

«Τεράστια τιμή, τεράστια πρόκληση και ευθύνη! Αλλιώς σχεδίαζα τη ζωή μου μέχρι πρόσφατα, όμως η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε τα δεδομένα. Προφανώς και αποδέχεσαι την πρόταση ενός ανθρώπου στον οποίο πραγματικά πιστεύεις και ταυτίζεσαι μαζί του.

Σε εκείνον που θεωρείς μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα σήμερα. Σε ένα κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, που οι Ελληνες ξεκάθαρα επέλεξαν για τη διακυβέρνηση της χώρας και την επόμενη τετραετία.

Μια πρόταση που δεν τιμά μόνο εμένα, αλλά και ολόκληρη την ελληνική αυτοδιοίκηση. Στα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν, σκέφτεσαι: το σπίτι και την οικογένειά σου. Τον δήμο σου και τα Τρίκαλα που λατρεύεις. Την αυτοδιοίκηση που υπηρετείς από το 2002…

Η Ελλάδα, όμως, αλλάζει και οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί. Να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Μαζί με μία ομάδα ανθρώπων που απέδειξε πως θέλει, ξέρει και μπορεί να τα καταφέρει. Και τι υπέροχο να μπορείς και εσύ, με τις γνώσεις και την εμπειρία σου, να είσαι εκεί και να βοηθάς όσο μπορείς περισσότερο. Αποχαιρετώ τον Δήμο Τρικκαίων με τεράστια συγκίνηση, σεβασμό και αγάπη. Ο δήμος ήταν, είναι και θα είναι για ΠΑΝΤΑ το σπίτι μου. Αύριο θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την εκλογή νέου δημάρχου από την ομάδα μας, την επανεκκίνηση που θα τρέξει τον δήμο και θα είναι ο ίδιος που θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των Τρικαλινών τον Οκτώβρη.

Φεύγω με την ικανοποίηση πως αλλάξαμε τα δεδομένα. Οι μεγάλες αλλαγές είναι σε φάση υλοποίησης και πολλές άλλες ξεκινούν, με εξασφαλισμένους πόρους. Τα Τρίκαλα σε λίγους μήνες θα είναι διαφορετικά, όμορφα, σύγχρονα, ασφαλή, ανθρώπινα. Ενα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους για την εμπιστοσύνη, αλλά και για την κατανόησή τους. Δημότες, αλλά και εργαζόμενους στον δήμο.

Αναλαμβάνω ένα υπουργείο του οποίου ηγήθηκε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με υφυπουργό τον φοβερό Θοδωρή Λιβάνιο. Και η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη.

Να συνεχίσουμε ακόμη πιο τολμηρά και πιο γρήγορα, να απλοποιήσουμε τις ζωές μας μέσω της ψηφιοποίησης. Να εκπλήξουμε και πάλι ευχάριστα τους πολίτες μας, που δικαίως νιώθουν πως ενίοτε το κράτος δεν τους καταλαβαίνει. Γιατί η ψηφιακή διακυβέρνηση δεν είναι εφαρμογές και προγράμματα που αφορούν τους συναδέλφους μου μηχανικούς και προγραμματιστές.

Είναι μία άλλη Ελλάδα, σύγχρονη, ευέλικτη, ψηφιακά ασφαλής, προετοιμασμένη για νέες προκλήσεις, με αντανακλαστικά, αποτελεσματική, άμεση, ανοιχτή σε όλες και όλους.
Η Ελλάδα που ο πρωθυπουργός έχει οραματιστεί, αυτή που θέλεις, θέλω, θέλουμε και μας αξίζει».

Το βιογραφικό του νέου υπουργού

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1973, όπου και τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε ηλ. μηχανικός και μηχανικός Η/Υ στο ΕΜΠ «από επιλογή και αγάπη για την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό», όπως σημειώνει στο βιογραφικό του. Παράλληλα ασχολήθηκε ιδιωτικά με τη μελέτη και την κατασκευή ενεργειακών έργων.

Το 2014 και το 2019, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα», εκλέχτηκε δήμαρχος Τρικκαίων, ενώ το 2019 εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο ίδιος χαρακτηρίζει σταθμούς στην αυτοδιοικητική του πορεία τις πρωτοβουλίες για το city branding των Τρικάλων, τη δημιουργία μιας smart city, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τη διαχείριση του προσφυγικού. 

Είναι παντρεμένος με την πολιτικό μηχανικό Σούλα Μπράκη, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT