Το παρασκήνιο της επιλογής του νέου υπουργικού – Οι καραμπόλες και το rotation

Το παρασκήνιο της επιλογής του νέου υπουργικού – Οι καραμπόλες και το rotation

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν χαρακτηριστικά πως ο πρωθυπουργός «είχε γράψει τους υπουργούς με στιλό και τους υφυπουργούς με μολύβι»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχαν σκέψεις και αλλαγές στο νέο υπουργικό σχήμα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές να λένε πως ο πρωθυπουργός είχε γράψει τους υπουργούς με στιλό και τους υφυπουργούς με μολύβι. Μία από τις πιο ηχηρές καραμπόλες ήταν μεταξύ Νότη Μηταράκη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον πρώτο να καταλήγει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον δεύτερο στο Ναυτιλίας, με τις αρχικές πληροφορίες να ήθελαν το αντίστροφο. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε συζητηθεί και για το Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά προκρίθηκε τελικά για το Ναυτιλίας όπου το γνωρίζει αφού έχει θητεύσει ξανά, με το Μεταναστευτικής Πολιτικής να καταλήγει τελικά στον Δημήτρη Καιρίδη.

Αλλαγές είχαμε και στο Εξωτερικών με τη θέση του υφυπουργού να καταλήγει στον Γιώργο Κώτσηρα. Αλλη καραμπόλα που προέκυψε ήταν στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την οποία θεωρείτο βέβαιη η Σοφία Ζαχαράκη. Τελικά η βουλευτής Αν. Αττικής ανέλαβε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον Παύλο Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Εκτός rotation

Από τους υπουργούς που κατείχαν υπουργικούς θώκους στην προηγούμενη κυβέρνηση μένουν εκτός ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Θάνος Πλεύρης, η Μίνα Γκάγκα, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κώστας Τσιάρας, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Στέλιος Πέτσας και ο Χρήστος Στυλιανίδης.  

Εκτός υπουργικού είναι και ο Κώστας Καραμανλής, αποτελώντας ωστόσο διαφορετική περίπτωση λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών. Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ζήτησε να μη μετέχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο, αναλαμβάνοντας την ηθική υποχρέωση να βρίσκεται εκτός κυβερνητικού σχήματος, ώσπου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες από τη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT