Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε υπουργείο, μετά από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του σε υπουργεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος τον υποδέχθηκε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Αμέσως οδηγήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα κυβερνητικά σχέδια για την οικονομία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Χατζηδάκης, αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών-1

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών-2

Προηγήθηκε η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, κατά την οποία ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησης.

«Η πρώτη μας συνεδρίαση πραγματοποιείται στο φως μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό για την επιλογή του. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και έχουμε χρέος να τις εκφράσουμε, καθώς αυτές προέρχονται από ένα ευρύ λαϊκό ρεύμα, το οποίο μας εμπιστεύτηκε», έγραψε -αμέσως μετά τη συνεδρίαση- ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

Κατά τα λοιπά, χαρακτήρισε τη δεύτερη κυβερνητική θητεία «θητεία αποτελεσματικότητας και μεγάλων αλμάτων», απορρίπτοντας τυχόν σημάδια έπαρσης και αυταρέσκειας από τα στελέχη της κυβέρνησης.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν», είπε και συνέστησε λίγα λόγια και πολλή δουλειά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το κυβερνητικό έργο μας δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό της επικοινωνίας.

«Αντίπαλοί μας μόνο τα προβλήματα και τα τυχόν λάθη» τόνισε, σημειώνοντας πως «η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντός της» και ότι «Ξεκινάμε υπεύθυνα, αλλά και αισιόδοξα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT