Κούλογλου για Τσίπρα: Κάποιοι ίσως του έκρυβαν την πραγματική εικόνα

Κούλογλου για Τσίπρα: Κάποιοι ίσως του έκρυβαν την πραγματική εικόνα

«Πρέπει να εξηγήσει τη λεγόμενη "κωλοτούμπα" του 2015», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι «ένα νέο πρόσωπο μπορεί να σταθεί καλύτερα απέναντι στον Μητσοτάκη» - Ανοιγμα και προς το ΠΑΣΟΚ.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θαρραλέα και σωστή πολιτικά», χαρακτήρισε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος παράλληλη τόνισε ότι οι νέες συνθήκες στο κόμμα «απελευθερώνουν και τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Όσον αφορά, τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της θητείας στην προεδρία του κόμματος του δίνει την ευκαιρία «να αποκαταστήσει ιστορικά το προφίλ και την ιστορία του», ενώ σχολίασε ότι «πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη το καλοκαίρι του 2015, να εξηγήσει τη λεγόμενη “κωλοτούμπα”». 

Απολογίζοντας την προηγούμενη συγκυρία, ο κ. Κούλογλου εκτίμησε ότι «θα έπρεπε μετά την ήττα του 2019 να υπάρξει διάλογος και να εξαχθούν συμπεράσματα για τους λόγους που χάθηκε η εκλογική μάχη», καθώς και τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του «αντίΣΥΡΙΖΑ» μετώπου. Επεσήμανε, επίσης, ότι στο συνέδριο του κόμματος δεν συζητήθηκαν τα παραπάνω θέματα. 

Για την επόμενη μέρα εξέφρασε την άποψη ότι «στο πολιτικό επίπεδο απελευθερώνονται δυνάμεις και διαδικασίες», ενώ συμπλήρωσε ότι «ένα νέο πρόσωπο μπορεί να σταθεί καλύτερα απέναντι στον Μητσοτάκη». 

Αναφορικά με το ζήτημα των συνεργασιών, έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού μετώπου απέναντι στη δεξιά, εξηγώντας πως μέχρι σήμερα «Τσίπρας και Ανδρουλάκης δεν είχαν καλή χημεία». «Τώρα δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ», εκτίμησε ο κ. Κούλογλου. 

Όσον αφορά τα αίτια της ήττας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι «έγιναν πάρα πολλά λάθη στην προεκλογική περίοδο» και απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα τις «βασικές ευθύνες», με τη λογική ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει σχεδόν τα πάντα στον Αλέξη Τσίπρα». 

Ο κ. Κούλογλου άφησε αιχμές και για το περιβάλλον γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα: «Υπήρχε ένα κλίμα όπου δημιουργούνταν μια κατάσταση που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα», είπε, ενώ σε δημοσιογραφική ερώτηση για το αν κάποιοι «του έκρυβαν την πραγματικότητα», απάντησε: «βεβαίως του δημιουργούσαν μια πλαστή εικόνα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή