Κερδίζει έδρα το ΚΚΕ και χάνει μία ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο Αρειος Πάγος θα κρίνει τις ανακατανομές

Κερδίζει έδρα το ΚΚΕ και χάνει μία ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο Αρειος Πάγος θα κρίνει τις ανακατανομές

Η ανακατανομή των εδρών ενδεχομένως να συνεχιστεί, όταν τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις από βουλευτές ή κόμματα που ζητούν επανακαταμέτρηση ψήφων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή αποφάνθηκε πως το ΚΚΕ θα πρέπει να καταλάβει μια ακόμα έδρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Την 21η έδρα θα καταλάβει ο Νίκος Έξαρχος στην Περιφέρεια Ιωαννίνων.

Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό να μειωθεί κατά μία έδρα – από τις 48 στις 47. Παράλληλα, την έδρα στα Γιάννενα θα χάσει ο Γιώργος Αμυράς της ΝΔ. 

Η ανακατανομή των εδρών, που μένει να επικυρωθεί από τον Αρειο Πάγο, εγκυμονεί μπαράζ αλλαγών.

Ειδικότερα, η ΝΔ φαίνεται πως χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου την οποία κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας και εκλέγεται ο Αλέξανδρος Καζαμίας.

Συρίγος και Τραγάκης ξανά στην Βουλή

Η ΝΔ, κερδίζει μία επιπλέον έδρα στην Α’ Αθήνας, με τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο να εκλέγεται, ενώ κερδίζει έδρα και στην Β’ Πειραιά με τον Γιάννη Τραγάκη.

Η ΝΔ κερδίζει έδρα και στις Σέρρες και εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης, ενώ χάνει έδρα στη Δυτική Αττική και μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής.

Η ανακατανομή των εδρών ενδεχομένως να συνεχιστεί, όταν τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις από βουλευτές ή κόμματα που ζητούν επανακαταμέτρηση ψήφων, εκεί όπου οι έδρες κρίθηκαν με μικρή διαφορά.

Η ανακοίνωση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής αναφέρει:

«Με βάση την απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής, που εδρεύει στο Υπουργείο Εσωτερικών, από την κατανομή των εδρών στα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές της 25ης Ιούνη, το ΚΚΕ λαμβάνει 21 έδρες. Την 21η έδρα την καταλαμβάνει στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων. Ο 21ος βουλευτής είναι ο εν ενεργεία οικοδόμος Νίκος Έξαρχος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή