Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την ιδιότητα μέλους του κόμματος γνωστοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Οπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός και βουλευτής, αλλά και διεκδικητής της ηγεσίας στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, έστειλε επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη εκθέτοντας τους λόγους της παραίτησής του, τους οποίους περιγράφει ως «αμιγώς πολιτικούς». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν εξελέγη βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές, για πρώτη φορά από το 2000, καθώς ήρθε δεύτερος σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα της Αττικής, πίσω από τη Μιλένα Αποστολάκη. 

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Το σχόλιο της Χαρ. Τρικούπη

Από την πλευρά της, πάντως, η Χαρ. Τρικούπη αρκέστηκε σε ένα λιτό σχόλιο μετά τη γνωστοποίηση της αποχώρησης του Α. Λοβέρδου. 

«Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές», ανέφεραν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για το θέμα από τον Τύπο. 

Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα

Οι σχέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Ανδρέα Λοβέρδο τους τελευταίους μήνες δεν ήταν ιδιαίτερα «θερμές». Και αυτό, στα τελευταία μέτρα πριν από τις εκλογές, δεν ήταν κοινό μυστικό μόνο εντός των πράσινων τειχών. 

Αλλωστε, λίγο πριν από την πρώτη κάλπη, ο πρώην βουλευτής είχε αφήσει σαφείς αιχμές για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας», που προέτασσε ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνοντας τρίτο πρόσωπο για την πρωθυπουργία ως προϋπόθεση για πιθανή κυβερνητική συνεργασία. 

«Οταν απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει να προτείνουμε πρόσωπα», είχε σχολιάσει τότε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Η απάντηση της Χαρ. Τρικούπη σε αυτό το σχόλιο ήταν ενδεικτική ενός ιδιαίτερα κακού κλίματος: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Ακη Σκέρτσο». Φάνηκε, έτσι, καθαρά και «προς τα έξω» μια σαφής απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, λίγες ημέρες, μάλιστα, πριν από τις εκλογές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή