Θεωρείο: Στεγανοποίηση

Οι πιο προσεκτικοί θα διαπίστωσαν την εβδομάδα που μας πέρασε πως η είδηση περί νομιμοποίησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, παρότι ως πληροφορία υπήρχε εδώ και καιρό, δεν διέρρευσε πουθενά και έγινε γνωστή από το Bloomberg

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιο προσεκτικοί θα διαπίστωσαν την εβδομάδα που μας πέρασε πως η είδηση περί νομιμοποίησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, παρότι ως πληροφορία υπήρχε εδώ και καιρό, δεν διέρρευσε πουθενά και έγινε γνωστή από το Bloomberg. Η τακτική αυτή δείχνει πως το Μαξίμου –κάτι που, όπως έμαθα, έχει ειπωθεί και στις συσκέψεις– θα επιχειρήσει με ακόμη πιο συντονισμένο τρόπο από ό,τι την πρώτη τετραετία να στεγανοποιήσει την πληροφορία.

Αλλαγές στο μπρίφινγκ

Μία από τις αισθητές διαφορές που έχουν πλέον τα κυβερνητικά μπρίφινγκ της νέας κυβέρνησης με τον Παύλο Μαρινάκη ως εκπρόσωπο είναι πως διαρκούν λιγότερο, καθώς ο νεαρός δικηγόρος, μετά τόσες ώρες στην τηλεόραση, έχει μάθει να είναι πιο σύντομος στις απαντήσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως το τελευταίο κράτησε 35 λεπτά, ενώ κατάφερε να απαντήσει σε 22 ερωτήσεις. Δηλαδή, 1,5 λεπτό απάντησης σε κάθε ερώτηση.

Στη θέση Μαντζούφα

Ενα από αυτά που ακούγονται έντονα είναι πως ο νυν γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος μπορεί να είναι ο διάδοχος του Νίκου Μαντζούφα στη θέση του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης.

Θρησκευτικά μαθήματα

Πολλά τηλεφωνήματα δεχόταν χθες ο Κυριάκος Πιερρακάκης για την ονομαστική εορτή του, με τον νέο υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να δείχνει πως έχει εγκλιματιστεί και στο… δεύτερο σκέλος των αρμοδιοτήτων του, καθώς, αφού ευχαριστούσε για τις ευχές, εξηγούσε ότι γιορτάζει στις 29 Σεπτεμβρίου που είναι του… Οσίου Κυριάκου και όχι στις 7 Ιουλίου που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Ο Πιερρακάκης μάλιστα με αυτόν τον τρόπο τίμησε και τη… θεσμική τάξη, καθώς χθες γιόρταζε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας τον Μητσοτάκη να έχει μόνος του την τιμητική του.

Πριν από 19 χρόνια

Κάνοντας ρεπορτάζ για τους νέους και τους παλιούς γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης, έπεσα πάνω σε μια ξεχωριστή περίπτωση. Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, ανέλαβε πρώτη φορά θέση γενικού γραμματέα στην κυβέρνηση… Καραμανλή πριν από 19 χρόνια, το 2004, που διετέλεσε γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Η αντοχή στον χρόνο του καθηγητή Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου είναι πρωτοφανής, κερδίζοντας το βραβείο του παλαιότερου κυβερνητικού στελέχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT