«Αμεση λύση στο ζήτημα Μπελέρη»

«Αμεση λύση στο ζήτημα Μπελέρη»

Το θέμα της απελευθέρωσης του Φρέντι Μπελέρη έθεσε μετ’ επιτάσεως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το τετ α τετ που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα χθες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο Βίλνιους

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα της απελευθέρωσης του Φρέντι Μπελέρη έθεσε μετ’ επιτάσεως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το τετ α τετ που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα χθες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο Βίλνιους.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, τονίζοντας ότι τίθεται θέμα κράτους δικαίου στην Αλβανία. Το ζήτημα άλλωστε του κράτους δικαίου αποτελεί ευρύτερο θέμα που απασχολεί την Ε.Ε. και θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, κάτι που έχει επισημάνει και ο Ελληνας πρωθυπουργός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει στη φυλακή περισσότερες από 50 ημέρες, με τον ίδιο να καταγγέλει την κυβέρνηση Ράμα. Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Γιάκοβ Μιλάτοβιτς, με τον οποίο συμφώνησαν να εργαστούν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και προς την κατεύθυνση της υποστήριξης της προόδου για την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ε.Ε.

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας χαιρέτισε τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό, το οποίο, όπως είπε, είναι μια πολιτική και γεωπολιτική πρόκληση για το ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος στην Ουκρανία, τόνισε ότι η Συμμαχία έχει κάνει πολλά και ότι το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ αντανακλά τον κοινό τόπο των χωρών-μελών της Συμμαχίας, ενώ αναφερόμενος στα Δυτικά Βαλκάνια επέστησε την προσοχή στις εντάσεις που υπάρχουν στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή