Τσακαλώτος: Στόχος το αξιόπιστο μεγάλο κόμμα που θα ξαναγίνει κυβέρνηση

Τσακαλώτος: Στόχος το αξιόπιστο μεγάλο κόμμα που θα ξαναγίνει κυβέρνηση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη δική του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «μετά την ήττα χρειάζεται αναστοχασμός, σκέψη και συλλογικότητα. Και ότι αυτό μπορεί να γίνει σε μια πορεία προς το συνέδριο. Αλλά το θέμα είναι να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε. Πρέπει να ξέρουμε που θέλουμε να είμαστε το 2026 και άρα να ξέρουμε πως πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε από τώρα για τότε».

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας αριστερός, ούτε μια αριστερή που να μην θέλει να απευθυνθεί σε πλατιά ακροατήρια«, αλλά αυτό -είπε- «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το κάνει έχοντας σταθερή και αξιόπιστη ταυτότητα. Και άρα πρέπει να έχεις σαφείς και γνωστές προτεραιότητες».

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σαφής για τις θέσεις του για την δημόσια και δωρεάν παιδεία, για την υγεία, για το κοινωνικό κράτος.

Επισήμανε ότι «μπορεί το κόμμα να είναι ξεκάθαρα και με την φύλαξη των συνόρων, αλλά και με το διεθνές δίκαιο και τις ασφαλείς διόδους».

Και ότι «τον κόσμο πρέπει να τον πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις θέσεις του».

Ότι αυτές τις θέσεις «πρέπει να κάνει ηγεμονικές στη κοινωνία, με αυτές τις θέσεις πρέπει να ξαναγίνει κυβέρνηση, με αυτές τις θέσεις να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων».

Μίλησε για τις αλλαγές που συντελούνται στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μην επεξεργαστεί τις αλλαγές αυτές, να μην έχει θέσεις για την βιομηχανική πολιτική, την ανάπτυξη, τα εργασιακά.

Τέλος, μίλησε για ένα δημοκρατικό κόμμα των μελών, με λογοδοσία, με διαδικασίες, με όργανα. «Ένα κόμμα με πολιτικό πολιτισμό. Ένα κόμμα όπου ο πρόεδρος θα πρέπει να είναι πρώτος μεταξύ ίσων».

Μίλησε για ομάδες επεξεργασίας των θέσεων και των προτάσεων, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τεκμηριωμένες θέσεις σε κάθε ζήτημα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκλεισε, λέγοντας ότι στόχος του είναι να ξαναδώσει στους αριστερούς και τις αριστερές, στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την αυτοπεποίθηση, την σιγουριά και την περηφάνια να παλεύουν για τα επιχείρημα τους, τις θέσεις και τις αξίες τους. «Για να έχουν ένα αξιόπιστο μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα που θα ξαναγίνει κυβέρνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT