ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Παππά για δύο ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Παππά για δύο ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων

Ως προς την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι εφαρμοστέες στη Δημοκρατία μας, όμως δεν είναι a priori σεβαστές».

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διεξαγωγή δύο «τηλεοπτικών συναντήσεων» ανάμεσα στους υποψήφιους για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πρότεινε ο Νίκος Παππάς μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι θα ήταν καλό να γίνουν δύο «τηλεοπτικές συναντήσεις» των υποψηφίων, η πρώτη έως τα τέλη Ιουλίου και η δεύτερη πριν από το τέλος Αυγούστου και μάλιστα κατέθεσε αυτήν την πρόταση δημοσίως ώστε να πάρουν θέση και οι άλλοι υποψήφιοι.

Ως προς τα αίτια της διπλής εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε: «Θεωρώ ότι είχαμε την εικόνα απλώς ενός καλού διαπραγματευτή. Συνδεόμασταν με τις μνήμες της αγωνίας, των εντάσεων, της διαπραγμάτευσης. Ο κόσμος μάς έχει πιστώσει ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, παρότι εφαρμόσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο είχε σκληρές πλευρές (…) Αυτό δεν είναι, όμως, επαρκές για να σε πάει στην επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα, η προοδευτική-δημοκρατική παράταξη, η αριστερά πρέπει να ενσωματώσει τις θετικές προσδοκίες του λαού», σημείωσε, μεταξύ άλλων. 

Ως προς την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε πως «επρόκειτο για μια πολιτική δίκη, για μια υπόθεση όπου το δημόσιο κέρδισε λεφτά και μια υπόθεση που θα αποτελεί διαρκή υπόμνηση ότι η δημοκρατική παράταξη, όταν είναι να υπερασπιστεί τους θεσμούς, θα πρέπει να είναι έτοιμη να μπει σε μια αντιπαράθεση, η οποία μπορεί να είναι σκληρή» και προσέθεσε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι εφαρμοστέες στη Δημοκρατία μας, όμως δεν είναι a priori σεβαστές».

Ο Νίκος Παππάς άφησε αιχμές και κατά της «Ομπρέλας» σχολιάζοντας πως ο χαρακτηρισμός της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ως «ασπόνδυλου πολυσυλλεκτισμού» είναι μία «καταστροφική άποψη που μάς πάει πίσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT