Φάμελλος: Να μη χρησιμοποιείται η κλιματική κρίση ως δικαιολογία

Φάμελλος: Να μη χρησιμοποιείται η κλιματική κρίση ως δικαιολογία

«Ηταν γνωστό εδώ και χρόνια ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι ιδιαίτερα ευπαθής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και το λέγαμε. Τι κάνει όμως η πολιτεία;», αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές τονίζοντας πως χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση ως δικαιολογία.

«Τις τελευταίες ημέρες ζούμε τραγικά γεγονότα» είπε σε σχέση με τις φωτιές σε Ρόδο, Αττική, Αχαΐα, Κάρυστο, Κέρκυρα. Κάλεσε δε τον κ. Μητσοτάκη να μη χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση ως βολική δικαιολογία, ζητώντας πλήρη ενεργοποίηση της δημόσιας πολιτικής πρόληψης των δασικών πυρκαγιών του 2019, την ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας και της πυροσβεστικής, αλλά και καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων και εφαρμογή των πορισμάτων της επιτροπής Goldammer.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος «επισημαίνουμε τον κίνδυνο η κλιματική κρίση να αποτελεί και μία βολική δικαιολογία. Γιατί η αναγνώριση της κλιματικής κρίσης θα μας είχε υποχρεώσει σε καλύτερη προετοιμασία, που δεν την βλέπουμε. Ηταν γνωστό εδώ και χρόνια ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι ιδιαίτερα ευπαθής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και το λέγαμε. Τι κάνει όμως η πολιτεία; Αντί να αναβαθμίσει τις δυνατότητες με έμφαση στο σχεδιασμό και την πρόληψη, αλλά και στην ανθεκτικότητα κοινωνίας και οικονομίας, όπως επιτάσσει η επιστήμη, είχαμε πάγωμα των εργαλείων πρόληψης δασικών πυρκαγιών, πάγωμα των περιφερειακών σχεδίων προσαρμογής για την κλιματική αλλαγή, αποδόμηση των περιβαλλοντικών φορέων, οι ΜΚΟ ήταν στο μέτωπο της φωτιάς στη Δαδιά και η δηλούμενη και διαφημισμένη ετοιμότητα δεν απεικονίζεται στην πυρόσβεση ή στο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε απευθυνόμενος προς την Ν.Δ ότι «υπονομεύετε έτσι και καταστρατηγείτε τη συνταγματική πρόβλεψη και το πνεύμα του Συντάγματος, γιατί δεν δημιουργείτε τις αναγκαίες συναινέσεις και το φέρνετε με μία διαδικασία «fast track»».

«Εμείς έχουμε σταθερή θέση για την ψήφο των αποδήμων» είπε, επισημαίνοντας τις δύο τροπολογίες που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κλειστό σύστημα εκπροσώπησης και τη διευκόλυνση της ψήφου των εποχιακών εργαζόμενων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή