Θεωρείο: Η κρητική βεντέτα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός κειμένου

Είναι σαφές πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, έως ότου τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει νέα ηγεσία και επιχειρήσει να επανέλθει στο προσκήνιο, βρίσκεται εντόνως στο στόχαστρο του Μαξίμου. Χαρακτηριστικό είναι πως κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν χθες εκτενώς ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν επιχείρησε από το βήμα της Βουλής να μιλήσει εκτός κειμένου, το έκανε για μόλις δυόμισι λεπτά, επιχειρώντας να αποδομήσουν τη ρητορική ικανότητα του κ. Ανδρουλάκη και τη δυνατότητά του να αναλύσει ένα θέμα.

Δεν ήταν πρωθυπουργός

Από την άλλη, στελέχη της Χαρ. Τρικούπη εστίαζαν σε άλλα θέματα. Οπως έλεγαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προσπάθησε να καπηλευτεί» το RescEU, ένα μηχανισμό για τον οποίο «πρωτοστάτησε ο Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής». Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως βοήθησε και ο ίδιος σε εκτελεστικό επίπεδο μαζί με τον Χρήστο Στυλιανίδη ώστε να δημιουργηθεί. «Πώς έγινε αυτό, καθώς τότε δεν ήταν πρωθυπουργός;» έλεγαν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, δείχνοντας ότι η κρητική βεντέτα με τον Μητσοτάκη δεν κλείνει έτσι απλά και θα δούμε πολλά επεισόδια ακόμη.

Διόδια με τις φλόγες στην εθνική

Σας έλεγα χθες για τα πολλά μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν, φέρνοντας ως παράδειγμα το μπάχαλο που επικρατεί στα ΚΤΕΛ. Χθες ενημερώθηκα για ένα ακόμη περιστατικό, που δείχνει την έλλειψη ταχύτητας και συντονισμού ακόμη και στα υψηλά πατώματα της εξουσίας. Καθώς η φωτιά στην περιοχή του Αιγίου την Κυριακή το μεσημέρι είχε φτάσει στην εθνική οδό, κανείς από το υπ. Μεταφορών δεν κινητοποιήθηκε να ανοίξουν τα διόδια, με τους οδηγούς να περιμένουν στην ουρά για να πληρώσουν αντίτιμο, ενώ δίπλα καιγόταν το βουνό. Δεν το λες και οργάνωση.

Η Κύπρος στο μενού

Ως γνωστόν, ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε πριν από δύο 24ωρα στο Λονδίνο, όπου είχε συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας. Η επίσημη ανακοίνωση έλεγε πως συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση των διμερών αμυντικών σχέσεων, αλλά και ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική, τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Οπως έμαθα, αυτό που δεν συμπεριελήφθη στο δελτίο Τύπου ήταν η Κύπρος, καθώς η Μ. Βρετανία είναι στις εγγυήτριες δυνάμεις και η μεγαλόνησος δεν θα μπορούσε να λείπει από μια ελληνοβρετανική συνάντηση. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα, αρκετά παραπάνω από το σύνηθες, που αν μη τι άλλο κάτι δείχνει.

Αργησε

Το Σάββατο το βράδυ μετέβη τελικά η Ολγα Κεφαλογιάννη στη Ρόδο, με πολλούς να σημειώνουν πως η υπουργός Τουρισμού έδειξε αργά αντανακλαστικά, καθώς πέρασαν πέντε 24ωρα από την έναρξη της φωτιάς μέχρι να φθάσει στο νησί, που την περίοδο αυτή βουλιάζει από τουρισμό. Οπως λένε στη στήλη ντόπιοι, τα μεγαλύτερα προβλήματα που εντοπίστηκαν αυτό το διάστημα είχαν να κάνουν με την (μη) οργάνωση των μεγάλων τουριστικών γραφείων, που προκάλεσε χαοτικές συνθήκες τις πρώτες ημέρες. Οι ίδιες πηγές λένε πως η παρουσία της υπουργού στο νησί θα ήταν χρήσιμη, καθώς θα πίεζε τα μεγάλα γραφεία να πάρουν πιο άμεσα πρωτοβουλίες. Τελικά η παρουσία της βοήθησε, επιβεβαιώνοντας το κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT