Ανδρουλάκης: Εγιναν τρεις απόπειρες παγίδευσής μου, όχι μία

Ανδρουλάκης: Εγιναν τρεις απόπειρες παγίδευσής μου, όχι μία

«Το ερώτημα είναι ένα: Ποιοι είχαν στήσει αυτό το παράκεντρο εξουσίας και χρησιμοποιούσαν το Predator;»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενημέρωση που είχε εγγράφως επισήμως από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα χθες, ότι επιχειρήθηκε όχι μία αλλά τρεις φορές η προσπάθεια παγίδευσης των τηλεφωνικών του επικοινωνιών με το παράνομο λογισμικό Predator, γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εθνική αντιπροσωπεία και στο πλαίσιο συζήτησης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά από έναν χρόνο που είχα επισκεφθεί τον Αρειο Πάγο, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρέλαβα χθες το βράδυ επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και ενημερώνει ότι έγιναν τρεις απόπειρες παρακολούθησής μου και όχι μία». Για να συνεχίσει: «Η πρώτη ήταν, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021. Η δεύτερη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021, ήταν αυτή που εντόπισε και η ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου. Και η τρίτη απόπειρα έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2021. Ενώ δηλαδή βρισκόμουν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ».

Αφού δε είπε πως «όπως έχει δημόσια ενημερώσει ο κ. Μενουδάκος, 87 ακόμη συμπολίτες μας έλαβαν αντίστοιχα μηνύματα με το Predator. Συνεπώς, υπάρχουν 87 τέτοιες επιστολές», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι ένα: Ποιοι είχαν στήσει αυτό το παράκεντρο εξουσίας και χρησιμοποιούσαν το Predator; Και πόσες ήταν οι διαβολικές συμπτώσεις εκτός από μένα, τον κ. Κουκάκη και την κ. Σίφορντ; Οφείλουν να ενημερώσουν τη Βουλή των Ελλήνων και τον ελληνικό λαό. Οφείλουν να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες δίνοντας τα στοιχεία αυτά στη Δικαιοσύνη. Το οφείλουν στην αλήθεια. Το οφείλουν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη Δημοκρατία» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μόνο έτσι θα σταματήσουν να κρύβονται από τις πραγματικές τους ευθύνες και ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες».

Σχολιάζοντας, ο υπουργός Οικονομικών Κ.Χατζηδάκης είπε πως το θέμα «είναι πολύ ευρύτερο» του εγγράφου που επικαλέστηκε ο κ. Ανδρουλάκης και συν πλήρωσε: «Μας ενδιαφέρει όλους να διαλευκανθεί το θέμα, αυτή τη θέση είχαμε και δεν θα σταματήσουμε να την υποστηρίζουμε. Είναι ένα θέμα διαφάνειας και δημοκρατίας και ζητάμε να πέσει φως στην υπόθεση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT