Θεωρείο: Τηλεφώνημα-έκπληξη

Θεωρείο: Τηλεφώνημα-έκπληξη

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγοι θυμούνται πως η κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργό Εσωτερικών τον Προκόπη Παυλόπουλο είχε φέρει το 2009 νόμο για την ψήφο των αποδήμων, σχεδόν πανομοιότυπο με αυτόν που ψηφίστηκε δύο εικοσιτετράωρα πριν. Το γεγονός θυμήθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στα social media αποδίδοντας τα εύσημα στον τότε υπουργό και στην κυβέρνηση Καραμανλή, θυμίζοντας μάλιστα πως ο ίδιος, ως βουλευτής του Καρατζαφέρη, είχε υπερψηφίσει τον νόμο, που είχε στηριχθεί από Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. Η ανάρτηση έμαθα πως έφερε και το ευγενικό τηλεφώνημα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στον υπουργό Εργασίας, ευχαριστώντας τον για την αναφορά του.

14 χρόνια μετά

Το ΠΑΣΟΚ τότε είχε καταψηφίσει τον νόμο –όπως και τα κόμματα της Αριστεράς– και σκαλίζοντας το τι είχε γίνει, βρήκα πολύ ενδιαφέροντα ρεπορτάζ. Στην επιτροπή Παυλόπουλου όπου συζητείτο ο νόμος, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ήταν σύμφωνος με τη ρύθμιση, με τη Ν.Δ. να θεωρεί τότε δεδομένη τη στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη. Τελικά, τελευταία στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε στροφή, δηλώνοντας στη Βουλή πως η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –που ερχόταν με φόρα– θα φέρει νέο, καλύτερο νόμο, ο οποίος βεβαίως δεν ήρθε ποτέ. Τότε μάλιστα ο Λοβέρδος είχε ενοχληθεί με τη στάση Παπανδρέου και μάλλον είχε δίκιο, καθώς ο τελευταίος, 14 χρόνια μετά, ψήφισε πανομοιότυπο νόμο με αυτόν που είχε… απορρίψει το 2009.

Στην UNESCO o Κουμουτσάκος

Μια ιδιαίτερα ευαίσθητη για τη χώρα θέση αναμένεται να αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο πρώην βουλευτής και διπλωμάτης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμφωνήθηκε να αναλάβει επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην UNESCO, που έχει έδρα στο Παρίσι. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο πρώην υπουργός επιστρέφει στη διπλωματία και υπό την ευθύνη του θα είναι θέματα όπως ο επαναπατρισμός των Γλυπτών του Παρθενώνα, η προστασία της Αγίας Σοφίας και άλλα ζητήματα πολιτιστικής διπλωματίας που αποτελoύν το βαρύ πυροβολικό της λεγόμενης ήπιας ισχύος της χώρας.

Αναβολή

Επειδή υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα που έλεγαν πως ο πρωθυπουργός θα βρεθεί την Παρασκευή στην Καλαμάτα για να «παρουσιάσει» τον Δημήτρη Πτωχό, να σας πω ότι η επίσκεψη αναβάλλεται για δεύτερη φορά λόγω του τραγικού δυστυχήματος με το Canadair.

Εξις…

«Εξις, δευτέρα φύσις», λέει το ρητό, και όπως φαίνεται ισχύει απόλυτα για μερίδα της αντιπολίτευσης που βρήκε… θησαυρό σε μια φράση του Θοδωρή Λιβάνιου. Ο αν. υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «η ζωή συνεχίζεται», με αφορμή τον τραγικό χαμό των δύο πιλότων μας εν ώρα υπηρεσίας. Κάποιοι είδαν αναλγησία και κυνισμό πίσω από μια δήλωση που αποτελεί μια σκληρή μεν, πραγματικότητα δε. Η φράση όντως θα μπορούσε να μην είχε ειπωθεί στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Να το δεχτώ. Η επιχείρηση, ωστόσο, σκύλευσης ενός ανθρώπου που δεν έχει προκαλέσει ποτέ και χαρακτηρίζεται για την ηπιότητα και τη μετριοπάθειά του είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει αυτούς που την επιχείρησαν και όχι τον ίδιο τον Λιβάνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT