Μητσοτάκης: Καμία έκπτωση στις πολιτικές συμπερίληψης

Μητσοτάκης: Καμία έκπτωση στις πολιτικές συμπερίληψης

«Για μας δεν υπάρχουν αόρατοι πολίτες που δεν αξίζουν της φροντίδας και της προστασίας του κράτους»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Σοφία Ζαχαράκη.

«Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και τώρα υλοποιούμε το νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για τις πολιτικές τις οποίες θα εφαρμόσετε. Οπότε θέλω να ευχηθώ εξ αρχής καλή δύναμη στην υπουργό, στην υφυπουργό, στους τρεις γενικούς γραμματείς», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός κατά τηη διάρκεια της επίσκεψης.

Οπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, στο νέο υπουργείο συγκεντρώνονται πολιτικές οι οποίες «ήταν κατακερματισμένες σε πολλά διαφορετικά υπουργεία, που αφορούν όλους και ιδίως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τονίζοντας πως το έργο θα υποστηριχθεί με πολύ μεγάλη θέρμη. 

«Δεν αναφερόμαστε μόνο στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το οποίο αυξάνεται κατά 8% και το οποίο αποτελεί μία κατάκτηση που για πρώτη φορά σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πιλοτικά από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια την προηγούμενη τετραετία να βγάλουμε στην επιφάνεια προβλήματα με τα οποία ενδεχομένως άλλες κυβερνήσεις να μην ήθελαν να ασχοληθούν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Για μας δεν υπάρχουν αόρατοι πολίτες, συμπολίτες μας οι οποίοι δεν αξίζουν της φροντίδας και της προστασίας του κράτους. Είναι ευκαιρία να πειραματιστούμε με καινοτόμες πολιτικές. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενεργό γήρανση που τόσο σημαντικά είναι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κοινωνίες οι οποίες πια γερνούν όπως και η δικιά μας. Θέλουμε οι πιο ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να αισθάνονται ότι μπορούν να είναι πραγματικά παραγωγικοί και να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής», επεσήμανε.

Αναφερόμενος σε ζητήματα που αφορούν την ισότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «εκεί δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα ζητήματα που αφορούν συνολικά τις συμπεριληπτικές μας πολιτικές. Έχουμε θέσει τις φιλοδοξίες μας πολύ ψηλά, στην εφαρμογή της στρατηγικής μας και για τους ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική τη στρατηγική της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας πως απαιτεί κεντρικό συντονισμό από το Μέγαρο Μαξίμου. «Έχει ήδη αρχίσει και αποδίδει, γνωρίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία ότι για πρώτη φορά, οριζόντια και σε επίπεδο πολλών διαφορετικών παρεμβάσεων, γίνονται πράγματα για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη. Επειδή δυστυχώς ήμασταν πολύ πίσω, έχουμε σημαντικό χαμένο έδαφος να καλύψουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT