Γιώργος Πατούλης: Θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου

Γιώργος Πατούλης: Θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου

Ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής.

Στη δήλωσή του αναφέρει πως δεν «πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα του» και υπογραμμίζει ότι θα «στηρίξει την επιλογή του».

Η Πειραιώς απέσυρε τη στήριξή της στον νυν περιφερειάρχη, στον απόηχο της οργής που προκάλεσε το ζεϊμπέκικό του στο Ζάππειο, ενώ η χώρα βρισκόταν σε μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

Η επίσημη δήλωση του Γ. Πατούλη:

Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική.

Επίσημα υποψήφιος ο Νίκος Χαρδαλιάς

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα μεσημέρι, ο Νίκος Χαρδαλιάς έλαβε και επίσημα το «χρίσμα» της υποψηφιότητας της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Ν.Δ., όπως έγραφε χτες η «Κ», μην έχοντας διάθεση να «επιστρέψει» στην περίπτωση Πατούλη, και αφού εξέτασε και την περίπτωση του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολαόυ, στράφηκε τελικά στον κ. Χαρδαλιά.

Με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας είχε γίνει σχετική συζήτηση πριν από περίπου 1,5 χρόνο, χωρίς, όμως, τότε να είχε προχωρήσει. Οι τελευταίες εξελίξεις τον φέρνουν ξανά στο προσκήνιο, καθώς πρόκειται για γνήσιο αυτοδιοικητικό με 11 χρόνια θητεία ως δήμαρχος Βύρωνα.

Μαρινάκης: Ο Γιώργος Πατούλης θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού

«Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του κ. Πατούλη, τόσο στο κόμμα, όσο και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική», τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ανέφερε μάλιστα πως οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη θα συμπεριληφθούν στην υποψηφιότητα Χαρδαλιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή