Διευκρινίσεις Γεωργιάδη για την εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες

Διευκρινίσεις Γεωργιάδη για την εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες

Η δυνατότητα δεν αίρει την εφαρμογή της νομοθεσίας για τις ελάχιστες περιόδους ανάπαυσης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας, προχώρησε ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως η δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες δεν αίρει την εφαρμογή της νομοθεσίας για τις ελάχιστες περιόδους ανάπαυσης των εργαζομένων.

Σε συνέχεια των πρωινών αναφορών στο ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει πως «το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών, η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών».

Αναλυτικά η διευκρινιστική δήλωση του υπουργού Εργασίας:

«Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT