Σταϊκούρας: Κανόνες που σώζουν ζωές διανομέων

Σταϊκούρας: Κανόνες που σώζουν ζωές διανομέων

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον κλάδο του delivery

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέτουμε κανόνες προστασίας που σώζουν ζωές των διανομέων delivery» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία περιγράφονται τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον κλάδο των delivery.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα και καθήκον» της Πολιτείας να διασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια όλων των πολιτών.

«Οι σκληρά εργαζόμενοι διανομείς delivery αποκτούν πλέον ένα ισχυρό θεσμικό πλέγμα προστασίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έπρεπε να αναλάβουμε, δεδομένων των δυσκολιών και των προκλήσεων ενός επαγγέλματος, στο οποίο απασχολούνται χιλιάδες συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα αφορούν τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας, τις προδιαγραφές του δίκυκλου, τον εξοπλισμό μεταφοράς, τον προσαρτώμενο αποθηκευτικό χώρο, τον έλεγχο κατάστασης και λειτουργίας του, αλλά και για την ικανότητα οδήγησης και την οδηγική συμπεριφορά, «σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση φυσικών, χημικών, βιολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου σχολίασε: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί δέσμευση ευθύνης προς όλους τους οδηγούς και κυρίως τους εργαζομένους. Με την ΚΥΑ για την ασφάλεια και την υγεία κατά τη μεταφορά και διανομή προϊόντων με δίκυκλα, προχωρούμε στην περαιτέρω ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην ασφάλεια των διανομέων».

Την ΚΥΑ υπέγραψαν η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή