ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης παριστάνει ότι ανέλαβε χθες τη διακυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης παριστάνει ότι ανέλαβε χθες τη διακυβέρνηση

Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός έπειτα από πολυήμερη σιωπή, συγκάλεσε σύσκεψη με τον πρόεδρο της UEFA και ιδιοκτήτες ΠΑΕ, παριστάνοντας ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός «επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τη συνήθη πρακτική είτε να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είτε να γίνονται εξαγγελίες που είναι αβέβαιο κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες, μιας και αρκετά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, προβλέπονταν ήδη στο νομοθετικό πλαίσιο που προέκυψε μετά τον θάνατο του Αλκη Καμπανού».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, «ο κ. Μητσοτάκης προσέφερε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφεύγοντας να του αποδώσει την πολιτική ευθύνη, που τον βαραίνει για το γεγονός ότι αν και ενήμεροι, παρακολουθούσαν με σταυρωμένα τα χέρια την εκστρατεία ακροδεξιών χούλιγκαν στη χώρα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου».

«Ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του “επιτελικού κράτους” αλλά και ότι τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα κατά καιρούς θύματα ή οι τραυματίες στα “ραντεβού του θανάτου” υπερβαίνουν τα όρια της οπαδικής βίας και συνιστούν μείζον πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας», τονίζεται.

Αναφορικά με τη θέση του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του φαινομένου, «πρέπει με ευθύνη των ΠΑΕ και της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει ισόβιος αποκλεισμός εισόδου στα ελληνικά γήπεδα όσων εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια εντός ή εκτός αθλητικών χώρων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή