Φάμελλος: Ανέτοιμη και ανεπαρκής η Πολιτεία για τις πυρκαγιές

Φάμελλος: Ανέτοιμη και ανεπαρκής η Πολιτεία για τις πυρκαγιές

«Δε μπορεί έναν από τους δυσκολότερους καύσωνες να τους αντιμετωπίζουμε με 3.600 κενές θέσεις στην πυροσβεστική» ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Εβρο και Ροδόπη βρέθηκε την Πέμπτη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλο, να υπογραμμίζει πως το αποτύπωμα της πυρκαγιάς αποδεικνύει την «ανεπάρκεια και την ανετοιμότητα της ελληνικής πολιτείας». 

Στο κλιμάκιο που επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές συμμετέχουν επίσης ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, οι βουλευτές Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Φερχάτ Οζγκιούρ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Κυριακή Μάλαμα, οι πρώην βουλευτές Νατάσα Γκαρά και Μενέλαος Μαλτέζος, καθώς και στελέχη του κόμματος.

«Δυστυχώς η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της χώρας μας δεν εξελίσσεται θετικά και θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους και όλες που δίνουν τη μάχη στα μέτωπα», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, τονίζοντας πως είναι πολύ μεγάλη η αναντιστοιχία μεταξύ της κρισιμότητας της κατάστασης και των διαθέσιμων μέσων και της προετοιμασίας της πολιτείας.

Αναγνωρίζοντας πως η χώρα βρίσκεται πράγματι αντιμέτωπη με δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες και πρωτοφανή κλιματικά δεδομένα, υποστήριξε πως αυτά δεν δικαιολογούν την έλλειψη στελεχών στην Πυροσβεστική, ούτε την έλλειψη οργανογράμματος στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν μπορεί έναν από τους δυσκολότερους καύσωνες να τους αντιμετωπίζουμε με 3.600 κενές θέσεις στην πυροσβεστική», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, είναι απαράδεκτο ότι ως χώρα έχουμε 0,5% απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν υπάρχει συγγνώμη εκ των υστέρων για μια κυβέρνηση ήδη 4 χρόνων. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι ο Εβρος θα είναι πυλώνας ασφάλειας της χώρας αλλά οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς με 6 ημέρες πυρκαγιές και με το νοσοκομείο τους σε εκκένωση». «Χρειαζόμαστε μία σοβαρή, αξιόπιστη, ισχυρή και έξυπνη πολιτεία», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT