Φάμελλος: Δυνατότητα για εγγραφή νέων μελών την ημέρα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Φάμελλος: Δυνατότητα για εγγραφή νέων μελών την ημέρα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

«Να αυξήσουμε τη συμμετοχή στις κάλπες για τη νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ολοκληρώσαμε το Συνέδριο για την έγκριση των υποψηφιοτήτων με ποιοτικό διάλογο. Αυτό που έχει σημασία για όλους μας είναι να αυξήσουμε τη συμμετοχή στην εκλογή την επόμενη Κυριακή», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του στον ρ/σ Real fm, επισημαίνοντας τη δυνατότητα να γραφτούν και νέα μέλη εκείνη την ημέρα και να ψηφίσουν για πρόεδρο.

Τόνισε ότι εκλογή νέας ηγεσίας δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και πως «σκοπός μας είναι να ζουν καλύτερα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες». 

Είπε πως στο κόμμα θα πρέπει να μη λειτουργούν κλειστά κέντρα αποφάσεων, αλλά να υπάρχουν δημοκρατικές και θεσμικές διαδικασίες.

Πρόσθεσε ότι οι υποψηφιότητες δεν εκπροσωπούν και δεν πρέπει να εκπροσωπούν τάσεις, «μπορεί όμως να και πρέπει να εκπροσωπούν προτάσεις πολιτικής και πολιτικά σχέδια».

Πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε ο/η πρόεδρος και η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αφορούν και να απευθύνονται στην κοινωνία και δεν πρέπει να κλείνεται μέσα σε κομματικά γραφεία και σε κομματικές γραφειοκρατίες. Δεν έχουν βοηθήσει όσο μπορούσαν και όσο έπρεπε οι τάσεις στο παρελθόν, πρέπει να το ομολογήσουμε, γιατί δεν ήταν πάντα ιδεολογικά ρεύματα. Ήταν κλειστές οργανωτικές ομάδες. Αυτό ήταν μειονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημιουργούσε και μια παραφωνία προς την κοινωνία που τη χρεωθήκαμε».

Μίλησε για ανάγκη επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ότι χρειάζεται και μια άλλη σχέση με την κοινωνία πολύ πιο πλουραλιστική.

Υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «είναι ότι τα έχει βάλει με το σύστημα εξουσίας, το οποίο κάνει τα αδύνατα δυνατά για να δημιουργήσει ένα αντί ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, να σκιάσει ακόμη και την προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT