Τα «μυστήρια» των Σπαρτιατών

Τα «μυστήρια» των Σπαρτιατών

Στο παρά πέντε της κατάθεσής του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Βασίλης Στίγκας αποφάσισε την επιστροφή των τριών διαγραφέντων βουλευτών στην Κ.Ο. του κόμματος

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν ο Βασίλης Στίγκας βρεθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει για τα όσα είπε περί «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε» που καθοδηγούν τους βουλευτές του, υπήρξε μια μεγάλη ανατροπή. Χθες συνεδρίασε η Κ.Ο. του ακροδεξιού μορφώματος και μετά το τέλος της υπήρξε συμφωνία να προχωρήσουν ξανά μαζί. Αυτό επιβεβαιώθηκε άμεσα, καθώς πηγές του κόμματος έλεγαν πως οι Σπαρτιάτες «προχωράνε σαν γροθιά», ενώ ακολούθησε επιστολή του προέδρου της Κ.Ο. προς τους ανεξάρτητους βουλευτές, με την οποία ζητάει την… επιστροφή τους. Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται πως «κατόπιν της σημερινής συνάντησης της κοινοβουλευτικής ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν από τη διαγραφή σας». Στο ίδιο κείμενο ο κ. Στίγκας παίρνει πίσω τους χαρακτηρισμούς «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», οι οποίοι όπως είπε «δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την κοινοβουλευτική ομάδα μας».

Το χρονικό

Τις προηγούμενες ημέρες οι Σπαρτιάτες έφθασαν ένα βήμα πριν από τη διάλυση της Κ.Ο. μετά τις βαρύτατες κατηγορίες του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος κατήγγειλε τους βουλευτές του κόμματος για πρακτικές «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε». Η αρχική διαγραφή τριών βουλευτών (Ιωάννης Κόντης, Ιωάννης Δημητροκάλλης και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς) με την κατηγορία πως λειτουργούν εξ ονόματος «εξωκοινοβουλευτικού κέντρου», δηλαδή του Ηλία Κασιδιάρη, ήταν μόνο η αρχή. Λίγα 24ωρα μετά ήρθαν ακόμη δύο αποχωρήσεις, με τους Γιώργο Μανούσο και Κωνσταντίνο Φλώρο να ανεξαρτητοποιούνται, χαρακτηρίζοντας «προσβλητικές» και «συκοφαντικές» τις αναφορές του προέδρου του κόμματος περί πρακτικών μαφίας.

Ακολούθησε η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη που διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες. Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος θα κατέθετε τις επόμενες ημέρες τι εννοούσε λέγοντας πως εξωθεσμικά κέντρα δίνουν κατευθύνσεις στους βουλευτές. Από όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Στίγκας, αιτία της διένεξης ήταν τα χρήματα. Οι Σπαρτιάτες έως το τέλος της τετραετίας έχουν λαμβάνειν περίπου 8 εκατ. ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό, του οποίου, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, ο μόνος δικαιούχος και διαχειριστής είναι το ίδιο το κόμμα και όχι η κοινοβουλευτική ομάδα. Είναι σαφές πως η διαχείριση των χρημάτων ήταν αυτή που έφερε τη ρήξη, με τον πρόεδρο του κόμματος να καταγγέλλει πως κάποιοι ήθελαν ακόμη και την ανατροπή του από την προεδρία ώστε να διαχειριστούν αυτά τα χρήματα χωρίς εμπόδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή