Μητσοτάκης από Βόλο: Θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας

Μητσοτάκης από Βόλο: Θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας

«Η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης είναι η άμεση προτεραιότητα για το Βόλο, ενώ για τα χωριά του Πηλίου ο απεγκλωβισμός ανθρώπων που εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στόχος να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές σε Βόλο και Πήλιο», τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του από το δημαρχείο του Βόλου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για «άμεση η αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο», σημειώνοντας ότι «θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας». Επανάλαβε ότι «η ελληνική οικονομία πατάει καλά στα πόδια της, άρα μπορούμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που επλήγησαν», επισημαίνοντας ότι «θα στηρίξουμε τις κοινωνίες που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή».

Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση του Βόλου, είπε ότι από αύριο η κατάσταση θα αρχίσει να εξομαλύνεται, ενώ έχει ζητηθεί και η τεχνική βοήθεια της ΕΥΔΑΠ, για την οποία σημείωσε ότι ανήκει πια στο Ελληνικό Δημόσιο και όχι στο Υπερταμείο.

Τόνισε ότι έχουν αρχίσει και δρομολογούνται τα ζητήματα της κρατικής αρωγής και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι θα τρέξουν πολύ γρήγορα στο μοντέλο του Ιανού, ώστε να μπορέσουν να πάρουν την πρώτη οικονομική στήριξη για τις οικοσκευές.

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Πηλίου, είπε η κυβέρνηση θα κινηθεί σε δύο χρόνους: Αμεση αποκατάσταση των ζημιών με πολύ γρήγορα έργα, τα οποία θα δρομολογηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έτσι ώστε το οδικό δίκτυο να ανοίξει εντός των επόμενων εβδομάδων και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις έτσι ώστε τα προσωρινά έργα να μετατραπούν σε μόνιμα και το οδικό δίκτυο να γίνει καλύτερο και πιο ανθεκτικό σε σχέση με αυτό που ήταν πριν.Ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα βρέθηκε στη Λάρισα όπου δήλωσε ότι «η χώρα αντιμετώπισε το χειρότερο καιρικό φαινόμενο στην ιστορία της». Τόνισε δε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και η αποκατάστασή τους, καθώς και η ανακούφιση των πληγέντων.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, είπε ότι ήταν μία «πρωτοφανής θεομηνία, τριπλάσια από αυτή του “Ιανού”».

«Πρώτη προτεραιότητα οι εκκενώσεις. Ήδη επιχειρούν 15 ελικόπτερα και τα μέσα διαρκώς θα ενισχύονται. Έχουμε ακόμα προβλήματα», είπε και πρόσθεσε: «Η χώρα έχει τις οικονομικές δυνατότητες αλλά και την ικανότητα γρήγορης αρωγής.

«Καταλαβαίνω και τον θυμό και την οργή»

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Θα κινητοποιήσω και ό,τι ευρωπαϊκό πόρο υπάρχει για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσθετη στήριξη, για να καλύψουμε πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες σε αποζημιώσεις των νοικοκυριών. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών – οικοσκευές και αποζημίωση των σπιτιών που έχουν καταστραφεί», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη που είχε με δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, στο Δημαρχείο Καρδίτσας. 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «θέλω να ξέρετε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Καταλαβαίνω και τον θυμό και την οργή. Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ, είμαι πάντα εδώ στα δύσκολα. Θα βάλουμε πλάτη, θα στηρίξουμε την αυτοδιοίκηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή