Πιερρακάκης: «Κάποια σχολεία στη Θεσσαλία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες» – Ποιες λύσεις εξετάζονται

Πιερρακάκης: «Κάποια σχολεία στη Θεσσαλία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες» – Ποιες λύσεις εξετάζονται

Για την επόμενη μέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία στις πληγείσες περιοχές μίλησε ο υπουργός Παιδείας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την επόμενη μέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία στις πληγείσες περιοχές μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο ορισμένα σχολεία να μην ανοίξουν για μήνες

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα –οπότε και προγραμματίζεται ο αγιασμός στη Θεσσαλία– όπως για παράδειγμα ορισμένα δημοτικά σχολεία στον Παλαμά. Εξήγησε, μάλιστα, ότι για το εν λόγω θέμα θα πραγματοποιηθεί αύριο σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, όπου και θα ληφθεί η απόφαση για το ποια σχολεία θα λειτουργήσουν.

«Εχουμε έναν σχολικό πληθυσμό 88.000 παιδιών. Μιλάμε για 1.000 σχολικές μονάδες και για 10.000 εκπαιδευτικούς», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία». Στη συνέχεια, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο συστέγασης σχολικών μονάδων, ενώ διευκρίνισε ότι οι μαθητές των σχολείων που δεν θα ανοίξουν θα πηγαίνουν σε όμορα σχολεία.

Οσον αφορά τα σχολικά ιδρύματα που θα κριθεί ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ανέφερε ότι εκεί πιθανόν να χτιστούν οικίσκοι, όπως συνέβη στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή