Ρένα Δούρου: Την άρση της ασυλίας της για το Μάτι εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Ρένα Δούρου: Την άρση της ασυλίας της για το Μάτι εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Επίσης, εισηγείται την άρση ασυλίας των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Διονύση Καλαματιανού και Γιώργου Κοτρωνιά, μετά τα αντίστοιχα εισαγγελικά αιτήματα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνα θετικά εισηγείται η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανού και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοτρωνιά, μετά τα αντίστοιχα εισαγγελικά αιτήματα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις βουλευτές ζήτησαν από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής την άρση των ασυλιών τους.

Τι αφορούν οι δικογραφίες

Η δικογραφία για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου αφορά μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν κάτοικοι στο Μάτι για σωματικές βλάβες που υπέστηκαν κατά τη φονική πυρκαγιά, την περίοδο που ήταν περιφερειάρχης.

Η δικογραφία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό αφορά μηνυτήρια αναφορά για υπόθεση του ΕΦΚΑ, εάν και, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάνθηκε πως η υπόθεση είναι προδήλως αβάσιμη, καθώς την περίοδο εκείνη ο κ. Καλαματιανός δεν υπηρετούσε στον ΕΦΚΑ.

Τέλος, η δικογραφία για τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κοτρωνιά αφορά μηνυτήρια αναφορά για υπόθεση της περιόδου που διετέλεσε δήμαρχος Λαμίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT