Χρ. Στυλιανίδης: Η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους και αποτελεσματικούς

Χρ. Στυλιανίδης: Η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους και αποτελεσματικούς

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο του θανάτου του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το νέο υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, αναφέροντας πως γνωρίζονται χρόνια και έχουν εργαστεί από κοινού σε δύσκολες αποστολές στον ΟΑΣΕ, στη Μεσόγειο.

Νωρίτερα, ο Χρήστος Στυλιανίδης ορκίστηκε από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χρ. Στυλιανίδης: Η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους και αποτελεσματικούς-1
INTIME News

Σε δηλώσεις του κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου, ο νέος υπουργός αναφέρθηκε στην ελληνική ναυτιλία, τονίζοντας πως αποτελεί τη μεγάλη δύναμη του ελληνισμού.

«Το υπουργείο αυτό είναι η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω», δήλωσε ενώ είπε ότι τα νησιά μας είναι από τα πιο όμορφα του κόσμου και ότι θα πρέπει να βοηθηθούν και να ενισχυθούν για να γίνουν πιο δυνατά.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία είπε ότι η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, δηλώνοντας ότι είναι ένα γεγονός που μας έχει συνταράξει όλους και έχει δημιουργήσει τόσα πολλά προβλήματα.

«Ολοι μαζί οι Ελληνες, ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, θα πρέπει να δούμε πως θα δουλέψουμε ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει και ενωμένους και αποτελεσματικούς», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε: «Από αυτό το υπουργείο, εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Ο πρωθυπουργός είναι ο τιμονιέρης και εμείς ως στρατιώτες να βοηθήσουμε ο καθένας από το πόστο του».

Χρ. Στυλιανίδης: Η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους και αποτελεσματικούς-2
INTIME News

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στο διάδοχό του και ευχαρίστησε για όλο αυτό το διάστημα τα στελέχη του λιμενικού σώματος. «Αισθάνομαι πάντα ένας άνθρωπος της θάλασσας και πάντοτε θα έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που δρουν και λειτουργούν στο θαλάσσια πεδίο», ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος, επεσήμανε ότι πίστευε και πιστεύει ότι «η θάλασσα για την Ελλάδα είναι ο τρόπος με το οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματά της, διευρύνει την επιρροή της και ενισχύει την παγκόσμια παρουσία της και την εθνική της οικονομία».

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, Ανώτατοι και Ανώτεροι αξιωματικοί του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή