Η πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ντέρμπι μεταξύ Εφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντέρμπι μεταξύ Εφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, που διεξάγονται την προσεχή Κυριακή.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, την οποία παρουσίασε το MEGA, η Εφη Αχτσιόγλου προηγείται άνετα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να αποκτά προβάδισμα σε όσους δηλώνουν ότι θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται η Εφη Αχτσιόγλου με 35%, έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και τελευταίος ο Στ. Τζουμάκας με 3%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Αχτσιόγλου προηγείται με 41%, έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%.

Αναφορικά με την προτίμηση όσων δήλωσαν ότι θα πάνε «σίγουρα ή πιθανόν» να ψηφίσουν, ο Στέφανος Κασσελάκης καταγράφει το 39%, με την Εφη Αχτσιόγλου να συγκεντρώνει 31%. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13%, ενώ Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Παππάς συγκεντρώνουν ποσοστό 3%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ερώτημα «Ποιος μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη» προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης (40%) και ακολουθεί η Εφη Αχτσιόγλου (33%). 

Η πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-1

Το σενάριο του Β’ Γύρου

Στην περίπτωση που οι εκλογές οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει ποσοστό 52% έναντι 39% του Στέφανου Κασσελάκη.

Ωστόσο, στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται οριακά με 45% έναντι 44% της Εφης Αχτσιόγλου.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, πάντως, η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 26% του Στέφανου Κασσελάκη.

Η πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή