Αποστολάκης: «Ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε λάθος έκφραση για τη στρατιωτική θητεία» – Δεν αποκλείει διάσπαση

Αποστολάκης: «Ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε λάθος έκφραση για τη στρατιωτική θητεία» – Δεν αποκλείει διάσπαση

Ερωτώμενος για τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην υπουργός είπε ότι «ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε μια λάθος έκφραση»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον α′ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην υπουργός του κόμματος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον κ. Κασσελάκη άνθρωπο «αριστερών θέσεων και προθέσεων». «Εγώ εκτιμώ ότι ο τρόπος προσέγγισης των θεμάτων και οι λύσεις θα αφορούν τη συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων και του προοδευτικού χώρου». 

Χαρακτήρισε «έκπληξη» το αποτέλεσμα και παραδέχτηκε ότι μέχρι την εμφάνιση Κασσελάκη το ενδιαφέρον για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χαμηλό. «Με την εμφάνιση Κασσελάκη, ίσως ο κόσμος είδε κάτι νέο κι ελπιδοφόρο».

Ερωτώμενος για τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας είπε ότι «ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε μια λάθος έκφραση. Εκείνο που κρατάμε είναι ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, η θητεία είναι πολύ σημαντική προσφορά και συντελεστής στην ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκείνο που πρέπει να δούμε, είναι πώς θα είναι πιο αποδοτική και στη χώρα και στους στρατιώτες».

Η πρόθεση είναι να λειτουργήσουμε όλοι ενωτικά απάντησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση για την πιθανότητα διάσπασης. «Κανείς δεν περισσεύει και όσο μεγαλύτερη θα είναι η ομάδα τόσο το καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Ωστόσο όταν οι θέσεις είναι τέτοιες που δεν μπορεί να υπάρχει προσέγγιση και συνεννόηση, ενδεχομένως να υπάρξει και κάποια κίνηση που μπορεί να μεταφραστεί σε διάσπαση», τόνισε. «Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν συμφέρει κανέναν η διάσπαση», εκτίμησε και υποστήριξε ότι «όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα», απαντώντας στις αναφορές Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου περί «θολών νερών» και «μεταπολιτικής».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή